Elon Musk'ın 'Direksiyonsuz' Dediği Model Y Aracına Ait Yeni Görüntüler!

22
14
4
3
0
Aylardır krizlerle boğuşan Tesla, şu sıralar Model 3 siparişlerini yetiştirmeye odaklanmışken, yeni aracı Model Y’nin görüntülerini paylaşarak heyecan yarattı. Elon Musk, araçta hiç direksiyon bulunmadığını açıklayarak espriler yaparak yüzleri güldürdü.

Günümüzün en gelişmiş elektrikli araçlarını üreten Tesla, yıllardır beklenen Model Y aracı için ilk resmi görselleri kamuoyuyla paylaştı. Elektrikli bir dört çeker model olan Model Y, güneş enerjisi yoluyla bataryalarını doldurabilecek. 

Tesla’nın geçtiğimiz yıl tanıttığı Model X gibi Falcon Wing (Şahin Kanadı) kapılarına sahip olacak Model Y’inin görselleri, aracın tamamını göstermiyor. Tesla bu tarz görselleri geçtiğimiz sonbaharda tanıttığı Tesla Semi ve Tesla Roadster 2.0 için de kullanmıştı.  

Tesla Model Y için yayınlanan resmi görseller şu şekilde:

Tesla bu aracın kapı tasarımlarına dair bir ipucu vermemeyi tercih etse de, uzmanlar Falcon Wing konusunda kesin söylemlerde bulunuyorlar. Elon Musk, aracın içinde herhangi bir deri aksesuar kullanmadıklarının altını çizen açıklamalarda bulunuyor. Hatta bunu “Model Y dizaynında ve direksiyonunda deri kullanılmadı, eğer bir direksiyon simidi görürseniz anlarsınız” gibi esprili bir dille açıkladı, direksiyonsuz araçlara göz kırptı. 

Musk, Model Y’nin üretimine 2020 yılında başlayacaklarını söylüyor. Bunun için şirketinin, üretim tarihine kadar yatırımları toplayacağından bahsediyor. Ayrıca aracın resmi tanıtım tarihinin de Mart 2019 olarak açıklanması, Tesla’nın krizlere rağmen uzun vadeli planlar yapabildiğini gösteriyor.

Açıkçası Model Y için paylaşılan görsellerden hareketle daha fazla şey söylemek zor. Direksiyon şakasına gelince, Musk’ın böyle esprileri hiçbir zaman boşuna yapmadığını biliyoruz. Boring Company adına bir alev silahı ürettiklerini söylediğinde herkes şaka yaptığını düşünmüştü.

Elon Musk’ın daha önce açıkladığı tamamen özerk otonom sürüş sistemlerine geçiş için önümüzde iki yıl daha var. Ayrıca Musk’ın Model Y’nin bir otomotiv devrimi olacağını söylemesi, aracın 2019’da tanıtılıp 2020’de piyasaya sürülecek olması beklentileri yükseltiyor. 

Kaynak : https://electrek.co/2018/06/05/tesla-releases-model-y-image/
22
14
4
3
0
Emoji İle Tepki Ver
22
14
4
3
0