Elon Musk'ın Tesla'dan Gönderilmesi İçin Oylama Yapılacak!

124
12
4
3
3
Tesla'nın zorlu günler geçirdiğine dair resmi rakamlar elimize ulaşsa da Elon Musk hiç de böyle bir imaj çizmiyor. Buna karşın Elon Musk'ın şirketin CEO'luğunu terk etmesi oylanacak.

Tesla’da 12 hissesi bulunan Jing Zhao, Elon Musk ve yönetim kurulundaki kardeşi Kimbal Musk'tan şikayetçi. Bu şikayetini resmiyete döken Zhao, iki ismin de amiyane tabirle şirketten elini eteğini çekmesini istiyor.

2018'in ilk çeyreğinde 710 milyon dolarlık zarar açıklayan Tesla'da tarihinin en büyük değişimi yaşanabilir. Buna göre yarın yapılacak yönetim kurulu toplantısında Elon Musk'ın CEO'luk görevinden ayrılması oylanacak.

Yönetim kurulu ise bu değişikliğe olumlu bakmadığına dair bir açıklama yaptı. Açıklamada şunlar söylendi: "Tesla gelişme döneminde ve uzun dönemli hedeflerimizi gerçekleştirmek için iyi yönetime ihtiyaç var. CEO ve Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini ayırmak şirketin ve hissedarlarının çıkarlarına hizmet etmeyecektir."

Her ne kadar bu tür bir değişikliğe ihtimal dahi vermesek de yarın gerçekleştirilecek yönetim kurulu toplantısını takipte olacağız.

124
12
4
3
3
Emoji İle Tepki Ver
124
12
4
3
3