Elon Musk, Kendi ve Yakınlarının Çocukları İçin Özel Bir Teknoloji Okulu Açtı

30
18
9
7
5
Sempatik tavırları ve başarısıyla artık hepimiz tarafından tanınan Elon Musk, eğitim sisteminden hoşlanmamış olacak ki kendi ultra özel okulunu açtı.

Başarılı kariyerinin yanı sıra karakteriyle de sevilen ünlü girişimci Elon Musk, California’daki SpaceX merkezine ultra özel bir eğitim bölgesi açtı. Son dört yıldır eğitim veren ve kesinlikle kar amacı gütmeyen bu deneysel okul; Elon Musk’ın 5 oğlunu, bazı Space X çalışanlarının çocuklarını ve Los Angeles’tan birçok yetenekli öğrenciyi eğitiyor.

Ancak gelin görün ki bu okulda eğitim, bizim sandığımızın aksine çok daha keyifli ilerliyor. Alışılmamış öğretim yöntemlerine sahip eğitim yuvası, öğrencilerin sevmedikleri dersleri bırakmasına olanak tanıyor. Alev püskürtücülerin oluşturulduğu ve kötü yapay zekaların yenilmeye çalışıldığı okul, ne yazık ki genele açık bir şekilde işlemiyor. Yani anlayacağınız o ki Musk, bu eğitimi sadece çevresindeki çocuklara sağlıyor. Hiçbir sosyal medya hesabının bulunmadığı ya da açık bir başvuru sürecinin söz konusu olmadığı okul, adeta ormanın saklı köşelerinde duran berrak havuzları andırıyor.

Öğrencilerin yaş gruplarına değinecek olursak, öğrencilerin ortalama yaşlarında olduğunu söylemekte yarar var. Atalarımızın “ağaç yaşken eğilir” sözüne katılmış olan Musk, muhtemelen bu sebeple öğrencilerin yaş aralığını ufak tutmuş. Maksimum 50 öğrencinin eğitildiği ifade edilen Ad Astra isimli eğitim bölgesi, aslına bakılırsa ilk olarak Musk’ın 5 oğlu için kuruldu ve sonrasında bir miktar daha öğrenci alındı. Fakat durum her ne olursa olsun Musk’ın kurduğu bu okulda böylesine keyifli bir eğitim almak, oradaki öğrenciler için büyük bir şans. Henüz 10 yaşında olan öğrenciler de yüksek ihtimal bunun farkına büyüdüklerinde varacaklar.

Kaynak : http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-5887301/Elon-Musk-running-experimental-private-school-SpaceXs-headquarters.html
30
18
9
7
5
Emoji İle Tepki Ver
30
18
9
7
5