Toplanın, Mars'a Gidiyoruz! Elon Musk Mars'ta Kolonileşme Planını Açıkladı

5
1
1
0
0
SpaceX CEO'su Elon Musk, bugün 67. Uluslararası Uzay Yolculuğu Konferansı'nda Mars'taki kolonileşme planını açıkladı.

İnsanoğlunun doğasından gelen merak gereği kendi dışındaki varlıkları, gezegenleri ve yaşamları tanıması artık insanlara yepyeni gezegenlerde hayat sürmenin yeni bir yolunu açıyor.

Bu yolun açılmasına en fazla katkı bulunan isimlerden biri olan Tesla ve SpaceX şirketlerinin CEO'su Elon Musk, bugün 67. Uluslararası Uzay Yolculuğu Konferansı'nda yaptığı konuşmasında Mars'taki kolonileşme planını açıkladı.

Tıpkı yeni bir telefon tanıtırcasına basit bir etkinlikle Elon Musk'ın yaptığı bu açıklamalar aslında dünya tarihi açısından büyük bir önem taşıyor. İnsanlığın bilincini korumasa da daha fazla canlının yaşayabilmesi için diğer gezegenlere de ihtiyaç duyulduğunu belirten Musk'ın özellikle izlettiği bir videonun sonunda Mars'ın Dünya'nın renklerini alması bu konuyla ilgili ciddi düşündüğünün de en önemli simgelerinden biri.

Bu etkinlikte yaptığı sunumda Mars'ta yaşamanın maliyetlerine ve koşullarına da detaylıca değinen Elon Musk'ın Dünya ile Mars'ı kıyasladığı bir görselde insan sayısına da yer vermesi ve Mars'taki insan sayısının "0" olduğuna dikkat çekmesi de insanların dünya dışı gezegenlere yerleşmeye hazır olduğunu gösteriyor.

Her şey tamam da, Mars'a nasıl gidiyoruz?

Elon Musk'ın canlı yayında yaptığı açıklamaya göre insanoğlunun Mars'a olan yolculuğunda en önemli etkenlerden biri SpaceX'in BFR ve BFS araçları olacak. Bu araçlar saatte 100 bin kilometreyi aşkın hızla ilerleyerek aracın sıcaklığı 1650 santigrat derecenin üzerine çıkacak ve bu araç sayesinde insanlar başarılı bir şekilde Mars'a iniş yapabilecek.

Mars'a kaç kişi gidebilecek?

Elon Musk'ın anlattıkları birçok kişiye gelecekte olabilecek şeyler gelse de artık vaktin geldiğini belirten Musk, yaptığı açıklamda 80 günde 100 kişiyi Mars'a gönderebileceklerini ve bunun için uygun altyapı üzerine çalışmalarını neredeyse tamamladıklarını belirtti.

Mars'ın Dünya'dan 240.000 mil uzaklıkta olduğunu da ekleyen Musk, bu süre içerisinde Mars'a yolculuk yapan mürettebatın canının sıkılmaması için oyunlar, filmler ve yemek yenebilecek harika restorantların da bu araçlarda olacağının sözünü verdi.

Elon Musk'ın planı Mars'ta bir Dünya yaratmak

Tüm kaynakları ve Dünya kültürünü Mars'a taşıyarak gezegenin tamamında bir yaşam oluşturma hedefli olan Elon Musk, bu gezegene başlı başına her zaman insanların hayalinde olan yaşamı kurmak istiyor.

Ancak Elon Musk'ın ne kadar önemli bir isim olsa da bir şirketin yöneticisi olduğunu hesaba kattığımızda Dünya'daki devlet kuruluşları, koskoca bir gezegeni SpaceX şirketinin eline bırakmayacaktır.

Bütün bunlar ne zaman olacak?

Bir an önce insanların harekete geçerek Mars'ta bir düzen yaratması gerektiğini ve bu evrenden faydalanmamız gerektiğini söyleyen Elon Musk, bu çılgın Mars'ta kolonileşme planını hayata geçirmek için 2022 yılını işaret ediyor.

2022 itibariyle belli kapasitede yolcuyu Mars'a taşıyacak SpaceX şirketi; bu gezegende bir yaşam standartı yaratılmasına öncülük edecek.

5
1
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
5
1
1
0
0