Bir Araştırmacı, Elon Musk'ın Mars Kolonisi Fikrine 'Hayal Ürünü' Dedi

19
9
3
2
2
Elon Musk'ın Mars'ı kolonileştirme ve artık gezegenimizden başka gezegenlere de yayılma fikrine bilim dünyasının çoğu destek verse de herkes hem fikir değil. Hatta bu araştırmacılardan biri Elon Musk'ın Mars'ı kolonileştirme fikrini 'hayal ürünü' olarak tabir etti.

Elon Musk’ın çılgın Mars kolonisi planlarını duymayanınız yoktur. Bu planları doğrultusunda Mars’a seyahat edebilmek için Starship projesi dahi yapıldı ve kullanılması için verilen tarih günümüzden pek de uzak değil. İnsanlar için başka gezegene yerleşme fikri geçmişte ütopik sayılsa da gelişen teknolojiyle artık gerçekçi gelmeye başladı. Ancak bu gerçekçilik herkes için geçerli değil.

Microsoft’un kurucusu Bill Gates tarafından oldukça sevilen bir çevre bilimci, Elon Musk’ın koloni planlarını hiç de gerçekçi bulmuyor. Hatta kendisi Elon Musk’ın başka bir gezegene gitme fikrini oldukça ‘hayal ürünü’ buluyor.

elon musk

Elon Musk, eylül ayında Mars’a insan taşıyacak ve kızıl gezegende kolonileşmeye yardımcı olacak Starship adlı uzay gemisini herkese göstermişti. Bunun yanında oldukça sert çevresel koşullara sahip Mars’ın insan yaşamına elverişli olabilmesi için de ‘nükleer bomba’ fikrini ortaya atmıştı. Böylece gezegenin çevresel ve atmosferik koşulları değiştirilebilecekti.

Elon Musk’ın Mars kolonisi fikri bilim dünyasından büyük oranda destek alsa da kimi araştırmacılar bu konu hakkında tedirgin. Bu araştırmacılardan biri de enerji, çevre, nüfus ve ekonomi alanında araştırmalar yapan Vaclav Smil isimli bir araştırmacı. Vaclav, bilim dünyasına kattığı katkılardan dolayı Bill Gates’in en favori bilim insanlarından biri olarak biliniyor.

elon musk mars

Smil’in açıklamalarına göre Dünya, günümüzde küresel ısınma gibi ciddi sorunlarla karşı karşıya. Dolayısıyla gezegeni terk etmek yerine güncel sorunların çözülmesi ve Dünya’nın daha da kötü hale getirilmesinin önüne geçilmesi gerekiyor. Yani gezegenimizin terk edilmesi bizim için bir seçenek olmamalı.

Gezegenimiz dışında insan yaşamını destekleyen birçok başka gezegen bulunsa da Dünya’mız hâlâ bizim için eşsiz bir yer. Smil’in fikrine göre Dünya, insanların yaşaması gereken tek gezegen. Bu sebeple de Musk’ın fikirlerini ‘hayal ürünü’ olarak görüyor.

Kaynak : https://www.ibtimes.com/elon-musks-plan-colonize-mars-delusional-scientist-says-2841622
19
9
3
2
2
Emoji İle Tepki Ver
19
9
3
2
2