Elon Musk, Model 3 Siparişlerinin İptal Edildiği Söylentilerine İtiraz Ediyor

6
3
2
1
1
Elon Musk, Model 3 Siparişlerinin İptal Edildiği Söylentilerine İtiraz Ediyor
Elon Musk, Model 3 siparişlerinin iptal edildiğine dair söylentilere karşı çıktı. Musk, geçtiğimiz hafta 5.000 Model 3 siparişinin tamamlandığını belirtti.

Tesla'nın Model 3 üretimi bir süredir ilgi konusu oldu. Bir analistin Tesla'nın artık siparişlerden daha fazla iptal aldığını öne sürmesi üzerine Elon Musk, bu iddiayı ortadan kaldırmak için olayı Twitter'a taşıdı. Musk, geçen hafta Tesla'nın Model S ve Model X araçları için 2.000'in üzerinde sipariş aldıklarını ve Model 3 için 5.000 adet yeni net siparişin olduğunu belirtti.

Model 3 üretimi önemli gecikmelerden ve duraklamalardan etkilendi, ancak bu ayın başlarında şirket, bir süredir üzerinde çalıştığı araç ile ilgili haftada 5000 araç sayısına ulaştığını açıkladı. Geçen hafta Tesla, Model 3 için sipariş sistemini açtı (35.000 dolarlık model hariç) ve Kuzey Amerika'daki herkese, belirli modellerin yeni siparişleri için teslimat sürelerini kısalttı. Bununla birlikte, müşterilerin ödemesi gereken 7,500 ABD doları vergi kredisi de önümüzdeki yıl aşamalı olarak başlayacak. 

Needham & Co. tarafından yayınlanan raporda Model 3 siparişi veren 4 kişiden biri siparişlerini iptal etti. Ayrıca raporda geçtiğimiz yıla göre iptal sayılarındaki artış iki katına çıktı. Model 3 siparişi vermek için önce 1000 dolar depozito verilmesi gerekiyor. Aracı teslim aldığınız da ise geri kalan ücreti yatırıyorsunuz. Rapor ve Elon Musk'ın açıklamaları birbiri ile uyuşmuyor, bu nedenle durumun netleşmesi için yeni raporlar ve yeni açıklamalar bekleniyor.

Kaynak : https://www.engadget.com/2018/07/20/musk-disputes-rumors-model-3-cancellations-outpacing-orders/
6
3
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
6
3
2
1
1