Elon Musk'ın Pedofili Davasında Şaşırtıcı Bir Gerçek Ortaya Çıktı

42
13
10
7
3
Elon Musk, geçen sene attığı bir tweet'te mağarada mahsur kalan 12 kız için öneri sunarak yardımda bulunan mağaracı hakkında "pedo guy" ifadesini kullanmıştı. Yeni haberlere göre Musk'ın "pedo guy" ifadesini kullanırken bilgi aldığı özel dedektifinin dolandırıcı olduğu ortaya çıktı.

Elon Musk, geçtiğimiz yıl Twitter üzerinden büyük tartışmalar yaratan bir kavgaya girişmişti. Musk, Tayland’daki 12 çocuğun mağarada sıkıştığı olaya bir çözüm getirmek isteyen Vernon Unsworth isimli bir mağara kaşifi için attığı bir tweet'te “pedo guy” ifadesini kullanmıştı.

Elon Musk attığı tweet'te kullandığı ifadeler için Unsworth’ün özel hayatını araştırmak üzere tuttuğu özel dedektifin verdiği bilgilerden yararlanmıştı. Elon Musk’ın 50.000 dolarına patlayan araştırma sonucunda Unsworth’ün 12 yaşında bir kızla evli olduğu iddia edilmişti.

Musk'ın bilgi aldığı dedektifin daha önce hapis cezaı aldığı ortaya çıktı:

elon musk

Bu olay, aslında pazartesi günü Elon Musk’ın dava sırasında yaptığı ilginç savunmayla kapanmış gibi gözüküyordu. Musk, kullandığı “pedo guy” ifadesinin tam anlamıyla pedofili anlamına gelmediğini ve Güney Afrika’da yaygın olarak kullanılan bir söz olduğunu söylemişti.

Ne yazık ki olaylar burada sonlanmış gibi durmuyor. BuzzFeed’in haberine göre Elon Musk’ın tuttuğu özel dedektif, aslında hüküm giymiş bir suçlu ve dolandırıcı. Habere göre Musk’ın 47 yaşındaki özel dedektifi Howard-Higgins, iş yaptığı ortaklarından para çaldı ve üç yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Şimdi asıl sorumuza gelelim: Elon Musk, nasıl oldu da bir dedektif yerine bir dolandırıcıyla anlaştı? Bu konuda Musk’ın avukatının açıklaması mevcut. Avukat, tuttukları özel dedektifi nasıl bulduklarını şu şekilde açıkladı: “Jupiter Military & Tactical Systems’ın başkanı ve özel dedektif olan James Howard, Bay Musk’a durduk yere bir mail attı ve Unsworth hakkında araştırma yapmayı teklif etti. Howard, Unsworth’ün kesinlikle suçlanabilir olabileceğini söyledi. Bir sonraki ay Musk, Jared Birchall aracılığıyla Howard’ı araştırma için görevlendirdi.

Avukat: 'Elon Musk'ın elindeki bilgiler doğru değildi'

elon musk unsworth

Eylül ayındaki dosyasına göre Howard, Birchall’la yaptığı telefon görüşmesinde Unsworth’ün 12 yaşında bir kızla evli olduğunu söyledi. Yazılı bir rapor hazırlarken kızın yaşı 18 yaş civarı şeklinde düzenlendi. Unsworth’ün eşi, Woranan Ratrawiphukkunand ise habercilere Unsworth ile tanıştığında 33 yaşında olduğunu söylemişti. Unsworth’ün avukatı, Musk’ın davranışını BuzzFeed aracılığıyla yaptığı açıklamada kınadı ve şu ifadeleri kullandı: "Musk, hiçbir zaman güvenilir ya da doğrulanmış bir bilgiye sahip değildi. Unsworth’ün bir pedofili, 12 yaşındaki bir kızla evlenen çocuk tacizcisi ya da 30 yıldır Pattaya Beach’te yaşadığına dair bir kanıtı yoktu."

Şu ana kadar iki taraftan da yeni haberlere karşı açıklama gelmedi. Bir önceki davada Elon Musk için kesinleştirilmiş bir ceza belirtilmedi, ceza alıp almayacağı bile bilinmiyor ancak Musk’ın davada yaptığı açıklamalara bakacak olursak tuttuğu özel dedektifin dolandırıcı olma ihtimali ve bu iddiaların bir yalandan ibaret olduğu gerçeği oldukça olası.

Kaynak : https://arstechnica.com/tech-policy/2019/10/report-musks-50000-pedo-guy-investigator-is-a-convicted-felon/
42
13
10
7
3
Emoji İle Tepki Ver
42
13
10
7
3