Elon Musk'ın 'Pedofili Tweeti' Sebebiyle Yargılandığı Dava Sonuçlandı

67
15
13
4
2
Tesla ve SpaceX CEO'su Elon Musk, geçtiğimiz yıl attığı 'pedo guy' tweetinden yargılandığı davadan zaferle ayrıldı. Musk'ın Unsworth'e 'pedofili adam' dediği tweetinin karalama olmadığı belirtildi.

Geçtiğimiz yıl Elon Musk, Vernon Unsworth isimli bir dalgıca Twitter üzerinden ‘pedo guy’ şeklinde hitap etmişti. Vernon Unsworth, Tayland’da bir mağarada sıkışan 12 çocuğa yardım için bir öneri sunan Elon Musk’ın denizaltı teklifini dikkat çekme çabası olarak nitelendirmişti.

Cuma günü düzenlenen duruşmada jüri üyeleri, Elon Musk’ın attığı ‘pedo guy’ tweetinin karalama için yasal standarda uymadığını belirtti. Sonuç olarak Elon Musk, Vernon Unsworth’e 190 milyon dolar ödemeyecek.

Elon Musk davayı kazandı:

elon musk

Duruşmanın kapanış sözlerinde Unsworth’ün avukatı L. Lin Wood, Musk’ın Tayland’daki mağara krizine kendisinin reklamını yapmak için karıştığını belirtti. Ayrıca Musk’ın tweet’lerinin Unsworth’e nükleer bir bomba attığını, bu bombanın da Unsworth’ü geri kalan hayatı boyunca etkileyebileceğini söyledi.

Musk’ın duruşmasının dördüncü gününde yaklaşık 45 dakikalık bir müzakere sonucunda beş kadın ve üç erkekten oluşan panelin oyuyla karar verildi. Hukuk uzmanlarının aktardığına göre bu dava, özel bir şahsın Twitter’daki sözleri jürinin kararına bağladığı ilk büyük davaydı.

Duruşmanın sonucu, geçtiğimiz yıl davranışıyla birçok kişinin dikkatini çeken Elon Musk adına bir zafer oldu. Los Angeles’daki mahkeme hem Musk’ın hem de Unsworth’ün tweetler hakkındaki ifadelerini dinledi. Musk, salı günü verdiği ifadede tweetlerini hakaret olarak gördüğünü ancak karalama olmadığını söyledi. Musk, duruşma sonunda "insanlığa olan inancım yenilendi" ifadesini kullandı.

elon musk pedofili

Bununla birlikte Elon Musk, Twitter’ın ‘insanların sözlü tartışmalara girdiği bir yer’ olduğunu belirtti. Unsworth ise Çarşamba günü mahkemede Elon’ın tweet’lerini suçlama olarak gördüğünü ve bu tweetler tarafından ‘kirlendiğini’ aktardı.

Elon Musk, Unsworth’ün kendisine CNN ekranlarında "halkla ilişkiler çalışması" dediği görüntüleri tweet atmadan önce iki ya da üç kez izlediğini belirtti. Musk, Unsworth’ün mağara kurtarmasında bulunup bulunmadığını bilmediğini ve onu Tayland’da bir gurbetçi sandığını söyledi.

Musk, attığı ilk tweet’te Unsworth’e ‘sus (suspect - şüpheli)’ ifadesini kullandı.Son tweet’inde ise ‘üzgünüm ‘pedo’ adam, gerçekten bunu istedin.’ ifadesini kullanmıştı. Fakat Elon, tüm bu tweet’lerin ardından Unsworth’den özür dilemişti.

Kaynak : https://gadgets.ndtv.com/transportation/news/elon-musk-wins-defamation-trial-over-his-pedo-guy-tweet-tesla-vernon-unsworth-2144821
67
15
13
4
2
Emoji İle Tepki Ver
67
15
13
4
2