Elon Musk’ın Twitter Sevdası, SpaceX ve Tesla’yı Zora Soktu: Şirketlerin Hisseleri Değer Kaybediyor

5
2
1
0
0
Tesla Analistlerine göre ünlü milyarder Elon Musk’ın Twitter sevdası, onun için gitgide bir para tuzağına dönüşüyor.

2022 yılının başlarında başlayan ve daha geçtiğimiz ay içerisinde sonuçlanan Elon Musk’ın Twitter’ı satın alma serüveni, herkes için sancılı geçti ve geçmeye devam ediyor. Platformu devralır almaz CEO’yu kovması, platforma getirdiği Twitter Blue özelliği, bütün bunlarla birlikte Twitter hisselerinin değer kaybetmesi artarda geldi.

Ancak bir Tesla analisti olan Dan Ives’a göre Elon Musk’ın tek kaybı Twitter tarafında olmayacak. Twitter, Elon Musk için bir kara delik haline gelmiş durumda ve Tesla ve SpaceX’i de kendiyle beraber yok edecek gibi görünüyor.

Musk, Twitter’ı satın almak için aldığı borçları ödeyebilmek adına büyük miktarda SpaceX hissesi satmıştı

elon musk

“Geldiğimiz noktada Twitter artık bir para tuzağı. Musk’ın şu an yapabileceği en iyi şey sosyal medya geçmişi olanların odaklarını Twitter’a vermek; reklamverenleri platformda tutacak bir strateji geliştirmek. Ardından kendi odağını da SpaceX ve Tesla’ya vermeli.”

SpaceX hisselerinin büyük bir bölümünü kaybeden Musk’ı bekleyen en kötü şey, analistlere göre bu bile değil. Söylediklerine göre Twitter satın alımı, Tesla’nın hisselerini şimdiden aşağı çekmeye başladı.

Hatta öyle ki, CNBC’nin paylaştığı bilgilere göre Tesla şirketinin hisseleri, Elon Musk’ın ilk ‘Twitter’ı satın alacağım’ dediği andan itibaren %35 oranında değer kaybetmiş. 2022’nin Nisan ayında 332,67 dolardan kapanan Tesla hisseleri, bu ay itibariyle 207,47 dolardan kapatmış.

Analiste göre Musk, odağını Twitter’dan çekip SpaceX ve Tesla’ya geri döndürmeli zira Twitter, ünlü milyarder için gitgide bir para tuzağına dönüşüyor. Tabii Dan’in bu söylediklerine karşı çıkanlar da var. Siz ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı lütfen unutmayın.

5
2
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
5
2
1
0
0