Elon Musk'tan SpaceX Açıklaması: 51. Bölge'den Çok Daha İyi

23
9
5
5
2
Uzay hakkında yaptığı açıklamaları ciddi bir önem taşıyan SpaceX CEO'su Elon Musk, son iki ayın en çok gündemde olan konusu 51. Bölge ile ilgili bazı açıklamalarda bulundu. İnsanların en ilgi duyduğu şeylerden birini yalanlayan Elon Musk, SpaceX'in 51. Bölge'den daha iyi olduğunu söyledi.

Tesla ve SpaceX'in CEO'su Elon Musk, birçok kişinin uzaylılarla ilgili çalışmalar yapıldığını düşündüğü ABD Hava Kuvvetleri'ne ait 51. Bölge'ye dair ilginç açıklamalarda bulundu. Elon Musk'ın ilk iddiası, kendi şirketi SpaceX'in 51. Bölge'den çok daha iyi olduğu yönünde oldu.

Şangay'da gerçekleşen Dünya Yapay Zeka Konferansı (WAI) sırasında bu açıklamayı yapan Musk, "İnsanlar bana 51. Bölge'ye gidip gitmediğimi soruyor. Lütfen… SpaceX'te 59. Bölge isimli bir yer var ve bu 51. Bölge'den '8' daha iyi" (kötü espriden editörler sorumlu değildir) açıklamalarında bulundu.

Elon Musk

51. Bölge'nin mi yoksa SpaceX'in mi daha iyi olduğu tartışmasını bir kenara bırakacak olursak 51. Bölge söylentilerinin neden bu kadar yaygın olduğunu hatırlamakta fayda olabilir. İçerisinde uzaylı teknolojileri olduğu iddia edilen 51. Bölge'de aynı zamanda uzaylılarla iletişime geçildiği efsanesi de yaşamaya devam ediyor. Elon Musk'ın Şangay'da yaptığı açıklamalar ise bu durumu yalanlar nitelikte oldu.

Şangay'daki konferans sırasında 51. Bölge'de uzaylılarla iletişime geçmediklerini belirten Musk, "Uzaylıları bulduğumuza inanan insanlar var. Emin olun; bulsak ben bilirdim. Bulmadık" ifadelerini kullandı. Bu da 51. Bölge'ye olan bütün ilginin aslında tamamen boşuna olduğunu söylemekle benzer bir açıklama oldu.

51. Bölge

Elon Musk, bu açıklamalarının ardından Mars hakkında yapılan araştırmalar konusuna da bir açıklama getirdi. Dünya'ya bir şey olması durumunda Mars'ın iyi bir seçenek olduğunu belirten Elon Musk, aşağıdaki açıklamalarda bulundu:

"Mars; Dünya mahvolduğu için değil, başına bir şey gelmesi kaçınılmaz olduğu için bir sığınak konumunda bulunuyor. Tüm iyi niyetimiz ve yaptığımız her şeye rağmen herhangi bir dış güç ya da istemsiz bir iç hata, medeniyetimizin (insanlığın) yok olmasına ya da başka bir gezegene gitmeye gücünün yetmemesine sebep olabilir."

Uzaylıların varlığını inkar etmeyen Elon Musk, bu zamana kadar onlarla iletişim haline geçemememiz sebebiyle insanlığın yok oluşa mahkum olduğunu belirtti.

Kaynak : https://www.express.co.uk/news/science/1172699/elon-musk-news-spacex-news-latest-area-51-news-alien-news-mars-apocalypse
23
9
5
5
2
Emoji İle Tepki Ver
23
9
5
5
2