Elon Musk: "Tayland'daki Mağarada Sıkışan Çocuklara Yardım Edebilirim"

60
3
3
1
1
Bir Twitter kullanıcısının yardım çağrısına yanıt veren Elon Musk, Tayland'da bir mağarada haftalardır mahsur kalmış halde bulunan 12 çocuğa yardım etmekten mutluluk duyacağını söyledi.

Geçtiğimiz Haziran ayının sonlarında yaşları 11 ile 16 arasında değişen 12 Taylandlı çocuk, 25 yaşındaki antrenörleri ile birlikte ortadan kaybolmuştu. Uzun süren arama çalışmalarının sonunda 12 çocuğun antrenörleriyle birlikte Tham Luang Nang Non mağarasında mahsur kaldığı ortaya çıkmıştı.

Muson seli nedeniyle çocukları ve antrenörlerini kolay yoldan kurtarmak ne yazık ki mümkün değil. Tayland Donanmasına ait dalgıçlar, çocukların mahsur kalmış olduğu bölmeye oksijen pompalamaya başladılar fakat bölgede ilerleyen günlerde yağışların artması bekleniyor. Bu da çocukları kurtarmak için fazla zaman olmadığı anlamına geliyor.

Sosyal medyanın güzel yanı, ihtiyacınız olan kişiye kolay ve hızlı bir şekilde ulaşabilmenizdir. Bir Twitter kullanıcısı geçtiğimiz Salı günü ünlü girişimci Elon Musk’a bir tweet atarak mağarada sıkışan 12 çocuk için yardım istedi. Tweete yaklaşık bir gün sonra yanıt veren Musk ise, ‘’Tayland Hükumeti’nin bu durumu kontrol altında tuttuğundan şüpheliyim fakat eğer bir yolu varsa yardım etmekten mutluluk duyarım.’’ dedi.

Elon Musk’ın CEO’su olduğu Boring Company, Hyperloop projesi kapsamında Los Angeles’ın altını kazarak dev tüneller inşa ediyor. Fakat mağarada benzer bir tünel açarak çocukları kurtarmaya çalışmak, mağaranın çökmesine ya da çocukların üzerine kaya parçaları düşmesine neden olabilir. Ancak Musk, sondaj çalışmaları için destekte bulunarak suyun çekilmesine ve çocukların kurtarılmasına yardımcı olabilir.

Musk’ın 12 Taylandlı çocuğun antrenörleri ile birlikte kurtarılması için nasıl bir yardımda bulunacağı büyük bir merak konusu. Fakat Musk, söz konusu yardım teklifi ile çoktan pek çok kişinin gönlünü kazanmış durumda.

Kaynak : https://www.inverse.com/article/46710-elon-musk-s-boring-company-could-help-rescue-trapped-thai-cave-kids
60
3
3
1
1
Emoji İle Tepki Ver
60
3
3
1
1