Elon Musk, Tayland’daki Mağaradan ‘Sahte’ Görüntüler mi Paylaşıyor?

39
22
7
4
2
Elon Musk, Tayland’da bir mağarada mahsur kalan 12 çocuğun kurtarılması için SpaceX roketlerinin parçalarını kullanacağı bir proje geliştirdi. Tayland’da çocuklar bir bir kurtarılırken bu proje kullanılmadı. Musk ise sosyal medyadan mağara içinden çekilmiş görüntüler paylaştı. SpaceX, kendisinin o mağarada olup olmadığı hakkında açıklama yapmadı.

Dünyanın en sosyal girişimcilerinden olan Elon Musk, gündemdeki hemen hemen her şeyle ilgileniyor. Tayland’da yaşanan ve bütün dünyanın kilitlendiği operasyonlar için de flaş bir önerisi oldu. İki gün önce bir dizi paylaşımında SpaceX’in Falcon 9 roketinin oksijen tankını kullanmayı öneren Musk, bu tankla çocukların mağara dışına kolayca taşınabileceğini anlattı. 

Musk planlarını açıklarken, tankın test görüntülerini paylaşırken Tayland’daki ekipler, farklı teknikler kullanarak 12 çocuktan 8’ini başarılı bir şekilde kurtardı. Musk’ın bir sosyal sorumluluk faaliyeti olarak gerçekleştirmek istediği tank projesi uygulanmadı. Son çocukların kurtarılması beklenirken, Musk Twitter hesabından yeni fotoğraflar paylaştı. Görüntülerde kendisinin mağara içinde bulunmuş gibi bir hava vardı. Sanki yazdığı mesaj da bunu ortaya koyuyordu.

“Mağara 3'ten yeni döndüm. Mini-sub gerektiğinde hazır. Roket parçalarından üretildi ve Wild Boar adı verildi. Gelecekte faydalı olabileceğini düşündüğümüz için burada bıraktık. Tayland çok güzel.”

Ardından Instagram hesabından video paylaşan Musk’ın Tayland’da olduğuna dair algı güçlenmeye başladı:

()

"Sadece 3 Mağara'dan geri döndüm" yazısı ile paylaşılan bu video ile kendisinin Tayland’daki mağaraya girdiği yönünde artık neredeyse kesin bir yargıya ulaşıyoruz, ancak kendisinin orada olduğunu kanıtlayacak en ufak bir şey yok. SpaceX, basın kuruluşlarından gelen sorulara olumlu ya da olumsuz şekilde yanıt vermedi. Muhtemelen bu paylaşımlarla sosyal medyada insanların Musk için daha olumlu düşünmesi amaçlandı. Aksi takdirde kendisi gerçekten orada olsaydı bunu görebilirdik. 

Geçtiğimiz cuma günü, cumartesi günü için SpaceX mühendislerinin Tayland’da olacağını söyleyen Musk, pazar sabahı ekibin Taylanda gitmediğini, çünkü Tayland’da operasyonların başladığını iletti. Yani projeleri Tayland’daki ekiplerin dikkatini çekmemişti. Zaten planları duyan pek çok uzma, oksijen tankının bu operasyonda kullanılamayacağını söylemişti. 

Ortada büyük bir şaibe, bir mağduriyet için bizzat açıklamalar yapan patron var. Planlarının açık şekilde uygulanmaması halinde Tayland’a gidip mağara içindeymiş gibi paylaşımları yapıyor olması, orada olsa bile bunu hatalı şekilde sergilemesi durumu var. Bakalım Musk’dan konuyla ilgili hangi açıklamar gelecek.

Kaynak : http://www.businessinsider.com/elon-musk-thai-caves-boy-rescue-spacex-tesla-2018-7
39
22
7
4
2
Emoji İle Tepki Ver
39
22
7
4
2