Elon Musk: "Tesla’ların Yeni Korna Seslerinden Biri 'Osuruk Sesi' Olacak"

60
12
6
5
2
ABD ve AB’de yapılan yasal düzenlemelere göre elektrikli araçların yapay motor sesine sahip olması gerekiyor. Yapay motor sesi yasası önümüzdeki yıl bazı ülkelerde zorunlu hale gelecek. Tesla’nın CEO’su Elon Musk, Tesla’ların yapay motor ve korna sesi seçeneklerine sahip olacağını açıkladı.

ABD ve Avrupa Birliği’nde yapılan yasal düzenlemeler ile yaya güvenliğinin sağlanması için elektrikli araçlara yapay bir motor sesi eklenmesi artık zorunlu hale getiriliyor. Elektrikli araçların yapay motor sesleri ile ilgili yasalar düzenlenmiş olmasına rağmen şimdilik yürürlüğe girmedi. 2020 içerisinde bazı ülkelerde elektrikli araçların yapay motor sesleri zorunluluk haline gelecek. 

tesla

Elektrikli araç piyasasının yıldızı Tesla’nın yapay motor sesleri ve korna sesleri için de çalışmalar devam ediyor. Tesla’nın CEO’su Elon Musk, Tesla’nın sahip olacağı yapay motor ve korna sesleri ile ilgili bir dizi tweet attı. 

Elon Musk, 6 Eylül’de “Özelleştirilmiş korna ve hareket sesleri (tabii ki biri hindistan cevizi olur) yakında Tesla’lara geliyor” şeklinde bir tweet attı. Musk’ın tweetinde geçen “hindistan cevizi”, Musk’ın hayran olduğu bir komedi filminden geliyor.

Monty Python ve Holy Grail filminde, filmin ana karakteri Kral Arthur, Kutsal Kase’yi aramak için İngiltere’nin dört bir tarafını geziyor. Arthur, hayali bir at ile dört nala koşarken, yardımcısı Patsy, iki hindistan cevizi kabuğunu birbirine çarparak at yürüyüşü sesi çıkarıyor. Musk’ın “hindistan cevizi” sesi de filmin bu kısmından geliyor. 

Musk, “hindistan cevizi” sesinin ardından bir rüzgar ve keçi emojisi de paylaştı. Musk’ın açıklamasına göre eklenecek seslerden biri, Tesla’nın “Tuvalet mizahı” modu ile gelecek osuruk sesi olacak ve aynı zamanda kornaya bir keçi sesi de eklenecek.

Tesla’ya gelecek olan yapay motor ve korna sesleri daha belli olmadı. Tesla kullanıcılarının bir kısmı, orman ve yağmur ormanı sesini talep ediyor. Şirketin başka sesler üzerinde çalıştığı da biliniyor. 

tesla

Elektrikli araçlara eklenecek olan yapay motor sesi olumlu ve olumsuz eleştirilere maruz kalmaya devam ediyor. Ancak, elektrikli araçlara eklenecek yapay motor sesinin yayalarının güvenliğini artıracağı kesin.

Elektrikli araçlar, yüksek hızlarda, hız ve rüzgar etkisi ile bir ses çıkarmalarına rağmen, düşük hızlarda herhangi bir ses çıkarmıyorlar. Bu sessiz çalışma hali yayaların elektrikli araçları fark etmesini engelleyebiliyor. Bunun için yapılan yasal düzenlemeler belli bir hız değerine kadar elektrikli araçların yapay bir motor sesi çıkarmasını zorunlu hale getiriyor.

Kaynak : https://www.teslarati.com/tesla-customized-horn-sounds-elon-musk/
60
12
6
5
2
Emoji İle Tepki Ver
60
12
6
5
2