Elon Musk, Tesla Model 3'teki Gizemli Kameranın Sırrını Açıkladı

62
11
1
1
0
Geçtiğimiz günlerde Avrupa'da en çok satılan elektrikli otomobil olduğu açıklanan Tesla Model 3, bilindiği üzere dikiz aynasının üst kısmında şu ana kadar amacı açıklanmayan bir kameraya sahipti. Tesla'nın CEO'su Elon Musk, Twitter hesabından yaptığı açıklamayla bu gizemli kameranın neden yerleştirildiğini açıkladı.

2003 yılında kurulan ve ürettiği elektrikli otomobillerle adından söz ettiren otomobil üreticisi Tesla, ürettiği Model 3 isimli aracıyla büyük bir satış başarısı yakaladı. Tesla Model 3'ün çıktığı ilk günden beri aracın özellikleri ve satış rakamları kadar dikiz aynasının üzerine konumlandırılan kamera da oldukça konuşulmuştu. Birçok spekülasyona konu olan kamera hakkında nihayet şirketin CEO'su Elon Musk'tan açıklama geldi. 

LivingTesla adındaki Twitter kullanıcısının araçtaki gizemli kamera hakkında yaptığı paylaşıma yanıt veren Elon Musk, kamera hakkındaki tüm spekülasyonlara son verdi. 

Tesla ve Elon Musk'ın Twitter kullanıcı isimlerini eklediği mesajında "Tesla ve Elon Musk bana bu kameranın ne işe yaradığını söyleyene kadar onları kapatıyorum. 'Sentry' moduyla birlikte kullanılmalılar ancak şu an değil. Benim işime yarayan bir amacı olduğunda tekrar açacağım" ifadelerini kullanan LivingTesla isimli kullanıcıya Elon Musk'ın verdiği cevap şöyle:

"O kamera, Uber ve Lyft ile rekabet etmeye başladığımız ve insanların araçlarını Tesla'nın ortak otonom araç filosunun bir parçası olarak para kazanmalarına izin vermeye başladığı zamanlar için var. Biri arabanızı karıştırdığında videodan bunu kontrol edebileceksiniz."

Elon Musk'ın bahsettiği sistem, Tesla'nın otonom araçlarını ve otopilot sistemini kullanacak bir sürüş paylaşım sistemi olarak karşımıza çıkıyor. Bu sisteme göre Tesla sahipleri, araçlarını sisteme dâhil edip araçların taşıdıkları yolculardan gelir elde edecek. Musk'ın bu projesi şimdilik gerçekleştirilmesi zor bir proje olsa da ulaşımda büyük bir değişimin fitilini ateşleyebilir. 

Kaynak : https://www.digitaltrends.com/cars/elon-musk-explains-camera-on-tesla-model-3-rear-view-mirror/
62
11
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
62
11
1
1
0