Elon Musk: Tesla’nın Otomatik Pilotu, Yollardaki Çukurlardan Kaçınabilecek

29
1
1
1
1
Elon Musk, Tesla’nın otonom sürüş pilotunun yollardaki çukur ve göçüklerden kaçınabilecek hale geleceğini iddia etti.

Araba kullanmanın teknik kısmını ve trafik kurallarını öğrenir öğrenmez herkese, yoldaki çukurlara dikkat etmenin yolu öğretilir. Görünüşe göre bu durum sadece ülkemizin ehliyet kurslarına özgü değil; Tesla da olsanız, aracınıza bir noktada ilk öğreteceğiniz şey de bu çukurlardan kaçınmak.

Tesla CEO’su Elon Musk, Tesla otomatik pilotunun daha gelişmiş bir hale gelmesini sağlayan güncellemenin yayınlanması ile ilgili bir açıklama yaptı. Musk, eninde sonunda Tesla araçların yollardaki çukurlara girmemeyi başaracağını söyledi.

Tesla araçlar şu anda yolu takip edebilen ve kendi hızını, çevredeki araçların hızına göre ayarlayabilen sistemlere sahip. Bu sistemin aktif olarak çalışması için en azından bir elin direksiyonu tutması gerekiyor.

Tesla, gerçek anlamda görüntüye dayalı otonom sürüş sistemlerine bir temel oluşturmaya en yakın olan firmalardan bir tanesi ve yeni otomatik pilot navigasyon sistemleri, otobanlarda sistemin kendi kendine akıcı şekilde yol almasını sağlıyor. Sistemi deneyen kullanıcıların Twitter gönderilerine göre aracın tek sorunu da çukurlardan kaçınmayı henüz öğrenememiş olması.

Yollardaki çukurlar, özellikle sıcaklık farklarının yüksek olduğu bölgelerde çok sık gözlemleniyor. Bu çukurlar tekerleklere ve araçlara zarar verebildikleri gibi kazalara da yol açabiliyor.

Tesla, önümüzdeki dönemde yeni güncellemeler de yayınlayacak. O zamana kadar hala en sağlıklı yöntem yollardaki deliklere karşı direksiyonu kendimiz kontrol etmemiz.

Kaynak : https://electrek.co/2019/04/07/tesla-autopilot-avoid-potholes-elon-musk/
29
1
1
1
1
Emoji İle Tepki Ver
29
1
1
1
1