Elon Musk, Uzayda Yalnız Olmamızın Ne İşe Yarayacağını Açıkladı

30
8
3
2
0
SpaceX ve Tesla CEO’su, insanlığın Mars’a transferi sorumluluğunu üstlenen dahi girişimci Elon Musk, geçtiğimiz hafta bir yeni bir araştırmayla tekrar gündeme gelen Fermi Paradoksu hakkında açıklamalarda bulundu. Kendisine göre eğer evrende bizden başka akıllı varlık yoksa bu iyi bir haber.

Uzaylılar her zaman bilimin en çok ilgilendiği konu olmuştur. İşte tam bu nokta bize Fermi Paradoksu adı verilen bir çıkmazı sunar:Farklı bir yaşam formuna ilişkin tek bir somut kanıt olmamasına rağmen ısrarla düşünmeye ve araştırmaya devam ediyoruz.

Geçtiğimiz hafta yayınlanan bir araştırma, evrende gerçekten de yalnız olabileceğimizi öne sürdü. Hatta sonuçlar büyük tartışmalar yarattı. O tartışmalara gezegenimizdeki en popüler uzay dahilerinden birisi olan Elon Musk da katıldı. 

Elon Musk’a göre, dışarıya çıkıp evreni keşfetmemiz için uzaylıları bulmamıza gerek yok. Oxford Üniversitesi tarafından yapılan ve Fermi Paradoksu’nun öne sürdüğü yargıları savunan araştırmaya göre yalnızız. Bu durum içten içe biraz rahatsızlık verse de Dünya dışında kurulması planlanan insan yaşamının amacı da zaten uzaylı yaşam formları keşfetmek değil, kendi paçamızı kurtarmak.

Musk, söz konusu araştırmayla ilgili bir haberi şu yorumla paylaştı:

"İşte bu yüzden, bilincimizin ışığını kullanarak bir uzaylı uygarlığı haline gelip, yaşamımızı diğer gezegenlerde de sürdürmeliyiz.”

“Şu anda gözlemlenebilir evrende yaşayan tek uygarlık olup olmadığımızın bilinmesi, yaşam alanlarımızı genişletmek için yeni fırsatlar sunuyor”

Oxford araştırmacıları söz konusu çalışmalarında, Samanyolu’nda bizden farklı bir yaşam formunun olmaması ihtimalini %53 ila %99.6 arasında bir olasılığa dayandırdılar. Gözlemlenebilir evrende yer alan diğer galaksiler için bu oranlar %39 ila %85 oluyor. Yani bilim insanlarına göre çok büyük ihtimalle bizler yalnızız.

SpaceX’in en büyük hedeflerinden birisi, insanlığı çok gezegenli bir yaşam formu haline getirmektir. Şirketin Mars roketleri denenmeye başladı ve Mars’a düzenlenecek ilk insanlı seferin 2024 yılında gerçekleştirilmesi bekleniyor. Bunun için tasarlanan BFR adındaki dev roketler çoktan tasarım aşamasından da geçtiler. 

Kaynak : https://www.cnet.com/news/elon-musk-says-no-aliens-means-more-planets-for-us/
30
8
3
2
0
Emoji İle Tepki Ver
30
8
3
2
0