Elon Musk ve Mark Zuckerberg'in de Kullandığı Etkili Öğrenme Tekniği: 20 Saat Kuralı

36
15
9
6
4
Hepimiz öğrenmek amacıyla bazı konulara ilgi duyuyoruz. Bu gitar çalmak veya yeni bir dil öğrenmek olabilir. Ancak başarıya giden yolda, plan programsız bir şeyleri gerçekleştirebilmek çok zor...

Her ne kadar bilgi çağında yaşasak da, bu yalnızca bilgiye ulaşma konusundaki sıkıntılarımızı çözüyor. Bilgiyi kavrama ve öğrenme konusundaki sıkıntılar ise devam ediyor. Bu tip sıkıntıları gidermek için uzmanların geliştirdiği psikolojik tabanlı pek çok teknik bulunuyor. Bunlardan biri de 20 saat kuralı.

Elon Musk ve Mark Zuckerberg gibi günümüzün en önde gelen isimlerinin de kullandığı bu teknik, ünlü yazar Josh Kaufman'a göre, bir konu hakkında temelinizi sağlam atmanızın sadece 20 saatte gerçekleşebileceğini iddia ediyor.

Bu 20 saatlik süreci, 45 dakikalık çalışma seanslarına ayırmanız ve günlere yaymanız gerekiyor. Yani bir günde 20 saat aralıksız çalışarak o konu hakkında bir temel geliştirmeniz mümkün değil.

Tekniğe göre yapmanız gerekenler şunlar:

1. Öğrendiğiniz şeyi parçalara ayırın.

Basit bir örnek vermek gerekirse gitar çalmak istiyorsanız, gidip en zor akorları öğrenmenize gerek yok. En çok kullanılan akorları öğrenip onlara çalışarak, pek çok şarkıyı çalmaya başlayabilirsiniz.

2. Yanlışlarınızı düzeltmeye yetecek kadar öğrenin.

Böylece hata yaptığınızda, bir şeyleri yanlış yaptığınızı fark edebilecek duruma geleceksiniz.

3. Pratik yapmanızı engelleyecek her şeyden kurtulun.

Bildirimlerinizi kapatın, TV izlemeyi bırakın. Gitarınızı veya kitabınızı odanızın ortasına bırakın, bir köşede durmalarına izin vermeyin. Sürekli gözünüzün önünde olsunlar.

4. Toplamda en az 20 saat pratik yapın.

Yorulsanız da, bıksanız da, sıkılsanız da, düzenli olarak toplam çalışma saatiniz 20 saati bulana kadar her gün belli miktarda çalışmaya devam edin.

Tüm bunları yaptığınızda, haftaiçleri birer saat çalışarak, yalnızca bir ayda istediğiniz konuda yeterince iyi olmanız mümkün. Deneyin, sonuçları kendiniz görün...

Kaynak : https://www.youtube.com/watch?v=5MgBikgcWnY
36
15
9
6
4
Emoji İle Tepki Ver
36
15
9
6
4