Elon Musk: "Yapay Zekalardan Korkmaya Gerek Yok, Hatta Daha Bile İyi Olacak"

2
0
0
0
0
"Yapay Zeka"lar hızla daha zeki oluyor. Peki bizden daha zeki olduklarında ne olacak? Elon Musk bu sorular hakkında konuştu.

Yapay zeka çalışmaları gün geçtikçe artıyor ve daha zeki robotlar her geçen gün çoğalıyor. Robotlar çoktan birçok işi yapabilme aşamasına gelmiş durumdalar, hatta “yaratıcı işler” olarak tanımladıklarımızı bile. Peki günün birinde yapay zeka insandan zeki duruma geldiğinde biz ne yapacağız?

CNBC, Tesla’nın CEO’su Elon Musk ile bu konular hakkında konuştu. Musk, yapay zekanın bu gelişimi hakkında karamsar değil, tam tersi gelecekten ümitli. “Robotlar gündelik işleri devraldıkça insanlara daha karmaşık ve ilginç işler yapmak için zaman kalacak” diyen Musk, “Kesinlikle daha çok boş vaktimiz olacak; yapay zeka ile dolu olan bir dünyada yaşamayı öğrenmeliyiz” diye konuştu.

Musk ekonominin tamamen değişeceğinin altını çizdi. Ona göre “evrensel bir temel gelir”e sahip olacağız. Bu şu demek; evsizlik, fakirlik gibi sorunlarımız olmayacak; insanlar enerjilerini bu tarz meseleleri çözmeye harcamayacak. Musk’ın tersine ünlü fütürist Murray Shanahan ve Google’ın önemli isimlerinden Ray Kurzweil, teknolojik zekanın bizimkini geçeceği bir noktaya hızla ilerlediğimize inanıyor. Kurzweil’a göre 2045’te yapay zeka bizi geçecek. Geleceği hep birlikte göreceğiz. 

Kaynak : http://gizmodo.com/elon-musk-we-need-universal-income-because-robots-will-1788644631
2
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
2
0
0
0
0