Emoji ve Açıklamaların, Şirketlerin Instagram Gönderilerine Etkisi Açıklandı

10
0
0
0
0
Quintly adlı firma, Instagram'ı aktif olarak kullanan şirketlerin gönderi ve reklamlarının açıklama, içerik ve emoji kullanımı açısından değerlendirmesini yaptı. Direkt olarak şirket profillerinin incelendiği bu çalışmada 34 bin profilden 5,4 milyon gönderi incelendi.

Rapora göre Instagram’da video içerik, görsel içerikler kadar büyük ilgi çekmiyor. Araştırmaya göre en popüler içerik türü hala tek karelik fotoğraflar. Şirket paylaşımlarının %68’i tek karelik fotoğraflardan oluşuyor.

Bir diğer alternatif de kaydırılabilir sponsorlu içeriklerden oluşan ve Carousel adı verilen reklamlar. Bu reklamlar, toplam gönderi hacminin %14'ünü oluşturuyor. Geriye kalan %18’lik kesim ise video içerikler oldu. 

Instagram’da açıklamaların uzunluğu önemli

instagram gönderi karakter sayısı

Raporda dikkat çeken bir başka nokta ise yazılan açıklamaların karakter sayısı. Çoğu firma, açıklamaları 150 karakter sınırında tutuyor. Uzun paylaşımlar ise 300 karakteri buluyor. Öte yandan takipçilerin açıklamalara ihtiyacı yok. Genelde uzun açıklamalar okunmuyor. Bu nedenle firmalar kısa açıklamalara yöneliyor. 

Emojiler ise işin başka bir kısmı. Firmaların paylaşımlarında emoji kullanılması çok da popüler bir yöntem değil. Gönderilerin yarıdan fazlasında (%52,3) emoji kullanılmıyor. 3’ten fazla emoji içeren gönderi sayısı ise %9,6’da kalıyor. Quintaly’ye göre firmalar, ne kadar profesyonellikten uzak görünmekten korksa da emoji kullanılan gönderiler daha çok etkileşim alıyor. 

Büyük firmaların hashtaglere ihtiyacı yok

hashtag kullanımı

Quintly, daha detaylı olarak yaptığı incelemelerde büyük firmaların hashtag kullanmaya pek de ihtiyaçları olmadığını tespit etti. Büyük firmalar çok fazla hashtag kullanmazken küçük firmalar daha agresif davranıyor ve daha çok etiket koyuyorlar. 

Öte yandan bu veriler daha ziyade genel bilgileri veriyor. Şirketler sektörlerine, konumlarına, erişim alanlarına ve kullandıkları araçlara göre ayrılmamış durumda. Daha doğru bir değerlendirme için bu alt kategorilerin de göz önüne alınması gerekiyor. 

Kaynak : https://www.digitalinformationworld.com/2019/09/instagram-study-what-marketers-can-learn-from-analysis-of-5-million-posts.html
10
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
10
0
0
0
0