EMUI 10 Beta Sürümü, Bazı Huawei ve Honor Modelleri İçin de Kullanılabilir Olacak

23
15
9
5
1
Huawei cihazların arayüzü olan EMUI'ın yeni versiyonu olan EMUI 10'un beta sürümü, bazı cihazlar için kullanılabilir hale getirilecek. Bu cihazlar arasında Huawei Nova 4e, Honor 20i ve 3 farklı cihaz daha bulunuyor.

Huawei, EMUI 10'un açık betasını 5 farklı cihaz için daha indirilebilir hâle getiriyor. Android 10'un gelmesi ile birlikte Huawei, arayüzü EMUI 10'a yükseltmek istiyor ve betasına erişim izni verdiği cihazlara yenilerini ekliyor. Bu cihazlar ise Huawei Nova 4e, Honor 20i, Huawei Maimang 8, Huawei Maimang 7 ve Huawei Enjoy 9S olmak üzere 5 adet.

Bu cihazlardan sadece Çin ROM'u bulunanlar beta sürümünü indirip kullanmaya başlayabilecekler. Beta sürümünü indiren kullanıcıların çok fazla sorunla karşılaşma ihtimali bulunduğundan dolayı bu sorumluluk tamamen kullanıcılara ait oluyor. Beta sürümünü kullanmak isteyen kullanıcılar, aşağıda bahsedeceğimiz talimatları izleyerek kullanmaya başlayabilirler. 

EMUI 10 beta sürümü nasıl edinilir?

EMUI 10

İlk adımda beta uygulamasına girerek şartları ve koşulları kabul etmeniz gerekiyor. Daha sonra ise Huawei ID'nizi, telefon numaranızı ve e-posta adresinizi girerek hesabınıza giriş yapın. Alttaki çubuktan ise 'Kişisel'i seçip ve 'Projeye Katıl' ögesine tıklayın. Bundan sonra ise 'Mevcut Proje'yi seçin ve en son ona kaydolun.

Başvurmadan önce EMUI'ın en son sürümünü kullandığınızdan emin olmanız ve tabii ki de cihazınızın rootlu olmaması gerekiyor. Bunlara ek olarak cihazınızda en az 6 GB boş yer bulunması şart. Aksi bir durumda güncelleme başarısız olur. Ayrıca hâlâ beta sürümünde olmasından dolayı birtakım hatalarla karşılaşabilirsiniz. 

EMUI 10 ile telefonunuza çeşitli özellikler geliyor ve bunlarla birlikte bir takım performans ayalamaları da yapılıyor. Daha anlaşılır arayüz ögeleri, yeni ekran geçişleri, menüler ve bildirim panelini gösteren 'Magazine' tarzı stilden esinlenilmiş yeni bir UX de eklenen yeni özellikler arasında yer alıyor. Ayrıca yeni eklenen Always On Screen yani daima açık duran bir ekran Huawei telefonlara ekstra bir çekicilik katacak.

EMUI 10 ile gelen yenilikler:

  • Karanlık Mod desteği
  • Daha geliştirilmiş bir güvenlik
  • Donanım yeteneklerini geliştirmek için karşılıklı yardım paylaşımı
  • Tek dokunuşla ekran paylaşımı
  • Çoklu ekran paylaşımı
  • Huawei HiCar
  • ARK derleyici
  • GPU Turbo
  • Super File System
  • Lin Turbo

Bütün bunlara ek olarak ise cihaz Android 10 ile birlikte gelen performans artışına ve artırılmış güvenlik seçeneklerine de sahip olacak.

Kaynak : https://www.gizmochina.com/2019/11/08/emui-10-public-beta-comes-to-the-huawei-nova-4e-honor-20i-and-four-other-devices/
23
15
9
5
1
Emoji İle Tepki Ver
23
15
9
5
1