En Çok Arızalanan Telefon Modelleri Açıklandı: Sizinki Listede mi?

288
77
73
34
34
Telefon üreticilerinin terlemesine yol açacak bir akıllı telefon araştırmasının sonuçları açıklandı. Araştırma, en çok arızalanan telefon modellerini, en çok arızalanan telefon modellerini üreten şirketleri ortaya çıkarttı. Samsung ürettiği cihaz sayısından dolayı zirveye oturdu.

Elektronik bir cihaz alırken, özellikle akıllı telefon alışverişinde garanti seçeneklerine çok dikkat ediyoruz. Hatta son yıllarda akıllı telefon sigortaları bile yapılıyor. Bir cihazın arızalanmasına neden olan koşullar vaka vakaya farklılık gösterirken, genel çerçeveden arızaların yoğunlaştığı noktalara bakıldığında sorunun kaynağı tespit edilebiliyor. 

Üreticileri satışa sundukları cihazları seri şekilde üretmeden önce bir dizi teste tabi tutuyorlar. Bu testler sırasında bazı sorunlar ortaya çıkmayabiliyor. Cihazlar sorunlu şekilde satışa sunulduğunda da geniş bir kitle bu sorunlardan dolayı sıkıntı yaşıyorlar. Peki kullandığınız cihazın ve üreticisinin bütün dünyada ne durumda olduğunu hiç merak ettiniz mi?

ilk sıralama en sorunlu cihazlara sahip üreticilere, ikinci sıralama ise en sorunlu Android cihazlara ait:

Genel anlamda en kötü performans sergileyen üretici ise Samsung oldu. Listedeki cihazaların %34’ü Güney Koreli devin bünyesinde üretildiler. Ardından ikinci sırada cihazların %13’ünün üreticisi olan Xiaomi yer aldı. Bu ikiliyi sırayla Motorola ve LG takip etti. Bu markalar ülkemizde çok satılmasalar da Asya gibi geniş pazarlarda önemli bir yere sahipler. En çok cihaz üreten ise Samsung. Zaten listenin zirvesinde yer alması da bundan kaynaklanıyor. Daha çok cihaz, daha çok sorun demek. İlginç bir şekilde satış konusunda Apple ve Samsung’a kafa tutan Huawei, çok sayıda cihazı bulunmasına rağmen üreticiler arasında 8. sırada yer aldı. 

Apple cephesinde ise iPhone 6S zirvede:

Android’i bir kenara bırakıp iOS cephesinin tek üreticisi olan Apple’a geçtiğimizde ise en sorunlu cihazın -yine kullanımda olan adedin fazlalığından dolayı- iPhone 6S ve 6S Plus olduğunu görüyoruz. Android cephesinde cihazların yaşadıkları en büyük sorunlar kamera ve mikrofon donanımlarıyla ilgiliydi. iOS cephesinde ise sorunların büyük kısmı, Bluetooth ve Wi-Fi donanımlarını ilgilendirdi. 

Android ve iOS arasındaki temel fark, Android’in daha çok cihaza sahip bir aile olması. Aynı zamanda iOS sadece bir üreticinin elinden, sınırlı sayıdaki standartlara bağlı bir şekilde üretilen cihazlarda bulunurken, Android son derece geniş bir yelpazede üretiliyor. Dolayısıyla rakamları üretime endeksleyerek bakmadan objektif bir kıyaslama elde etmek mümkün değil.

Kaynak : https://www.androidauthority.com/phone-models-repair-report-886115/
288
77
73
34
34
Emoji İle Tepki Ver
288
77
73
34
34