2019 Yılının İkinci Çeyreğinde En Çok İndirilen Mobil Oyunlar Belli Oldu

35
14
5
5
4
Son yıllarda oldukça popüler olan mobil oyunculuk için tarihinin altın çağını yaşıyor diyebiliriz. Mobil oyunlar hem indirilme hem de para harcanma bakımından yoluna büyüyerek devam ediyor. Hatta öyle ki sadece bu senin ikinci çeyreğinde 11,2 milyar oyun indirildi.

Mobil veri firması AppAnnie’ye göre günümüzde oldukça popüler olan mobil oyunculuk, bu senenin ikinci çeyreğinde yepyeni bir seviyeye ulaştı. Kullanıcılar, iOS ve Android platformlarında 11,2 milyar oyun indirdiler.

Bu yükseliş mobil uygulamalara da yansıdı ve 2019’un ikinci çeyreğinde rekor kırdı. Android ve iOS platformlarında toplamda 30,3 milyar uygulama indirilirken kullanıcılar yaklaşık olarak 22,6 milyar dolarlık bir harcama gerçekleştirdi.

Platformlar arası karşılaştırma yapıldığında Google Play, uygulamalar bazında bir önceki çeyreğe göre iOS’a göre %15 daha fazla arttırdı, bu oran oyunlar bazında bakıldığındaysa %265’e çıkıyor. İkinci çeyrek boyunca Google Play’den en fazla oyun indiren ülkeler ise Hindistan, Brezilya ve ABD oldu. Bu sıralama uygulama indirme sayısında ise Hindistan, Brezilya ve Endonezya olarak gerçekleşti.

Google Play’in rakibi olan iOS marketine bakıldığında sıralama Çin, ABD ve Japonya şeklinde gerçekleşiyor ancak ikinci çeyrekte en çok oyun indirilen ülke açık ara farkla ABD oluyor.

Google Play’de 2019’un ikinci çeyreğinde en çok oyun indirilen kategoriler arcade, aksiyon ve klasik olurken iOS pazarında bu kategoriler arcade, aksiyon ve bulmaca olarak gerçekleşti. Her iki mağazada da “hyper-casual” olarak adlandırılan Stack Ball, Run Race 3D ve Clean Road gibi oyunlar listeleri domine etti ve çeyrek boyunca güçlü bir büyüme yaşadı.

Kullanıcı harcamaları

Her iki platform dahil edilerek bakıldığında 2019’un ikinci çeyreğinde dünyadaki kullanıcı harcamalarının %75’i oyunlar için gerçekleşti. Google Play’de kullanıcıların oyunlara harcadığı para bir önceki seneye göre %20 artış gösterdi, bu oran App Store’da %15 olarak kayda geçti.

Platformlara göre oyunlara en çok para harcayan ülkeler iOS’te Çin, ABD ve Japonya olurken Google Play’de bu sıralama ABD, Japonya ve Güney Kore şeklinde oldu. İkinci çeyrekte oyuncuların her iki platformda da en çok para harcadığı oyun kategorileri rol yapma, strateji ve aksiyon oldu.

İkinci çeyreğe damga vuran oyunlar

Küresel indirmelere bakıldığında hyper-casual oyun kategorisinde yer alan Stack Ball, Run Race 3D, Tile Hop: EDM Rush, Clean Road, Traffic Run ve Crowd City dikkatleri çeken oyunlar oldu. Clash of Clans, oyunların en çok para harcadığı ilk 10 oyun arasına tekrar girmeyi başardı.

PUBG Mobile, ikinci çeyrekte aylık aktif kullanıcı sayısında birinci sıradaki yerini korumayı başarırken, kullanıcıların en çok para harcadığı ilk 10 oyun arasına da tekrar girdi.

Kaynak : https://venturebeat.com/2019/07/10/appannie-consumers-downloaded-11-2-billion-games-in-q2/
35
14
5
5
4
Emoji İle Tepki Ver
35
14
5
5
4