En Sinir Bozucu Üç iOS 10 Özelliği

0
0
0
0
0
Yeni iPhone 7 ile tanıtılan Apple işletim sistemi iOS 10, geliştirmelerin yanında bir çok sinir bozucu özelliği de beraberinde getirdi.

Son çıkan en iyi ve en yeni Apple işletim sistemi iOS 10, iPhone 7 ile birlikte tanıtılmış ve kullanıma sunulmuştu. Getirdiği çeşitli özelliklerle başarı kazanmış olsa da, bazı özellikler de oldukça tepki çekti. İşte o sinir bozucu özellikler:

Kilidi Açmak İçin Tuşa Basın


Önceki Touch ID kullanan iPhone modellerinde parmağınızı ana ekran tuşunun üzerinde bekleterek kilidi açıyordunuz. Şimdi ise iOS 10’un ilk ayarlarında aktif olarak gelen seçenek sizin tuşa basmanızı istiyor. Neyseki Ayarlar>Genel>Erişilebilirlik>Ev Tuşu’na giderek gerekli seçeneği aktive ettikten sonra eskisi gibi parmağınızı sadece tuşun üzerinde tutarak telefonun kilidini açmanız mümkün.

 

Ekran Görüntüsü Almak


Ekran görüntüsü alma yöntemi iOS 10 ile değişmemiş olsa da yeni fiziksel olmayan tuş ile biraz daha zorlaştı. Ev tuşu ve Güç tuşuna aynı anda basarak ekran görüntüsü almaya çalıştığınızda parmağınızı fazla uzun tutarsanız Siri açılıyor. Bu küçük noktaya dikkat ettikten sonra sorununuz kalmayacaktır.

 

Uyandırmak İçin Kaldır


Samsung’un Sürekli Açık Ekranı’na rakip olması için eklendiğini düşündüğümüz bu özellik, telefonu cebimizden çıkardığımızda ya da masadan kaldırdığımızda ekranını açıyor. Bir çok kullanıcı bunu rahatsız edici bularak hemen ayarlardan devre dışı bıraktı.

Kaynak : http://www.pcmag.com/slideshow/story/348713/the-most-annoying-features-in-ios-10/1
0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0