En Son Windows 10 Güncellemesi, Yüksek CPU Kullanımına Yol Açıyor

81
8
4
2
1
Windows 10'a yapılan toplu bir güncelleme bazı kullanıcılar için performans sorunlarına neden oldu. KB4512941 toplu güncelleştirmesi ile piyasaya sürülen Windows 10 Build 18362.329'un yüksek CPU kullanım sorunlarına neden olduğunu bildirdi.

KB4512941, 30 Ağustos'ta isteğe bağlı bir güncelleme olarak yayınlandı. Microsoft, bir makalesinde güncellemenin Uzak Masaüstü, Windows Sandbox ve Windows 10'un diğer yönlerini etkileyen sayısız sorunu ele alacağını söyledi. Şirket, ayrıca Edge tarayıcısının genellikle e-kitaplar için kullanılan ePUB dosyalarını önümüzdeki birkaç ay içerisinde destekleyeceğini de açıkladı.

Ne yazık ki durum Microsoft’un umduğu gibi olmadı. Windows Latest, çok sayıda kişinin güncellemeyi yükledikten sonra yüksek CPU kullanım sorunları hakkında şikâyette bulunduğunu belirtti. Görünüşe göre sorun arama kısmında. Sanal asistanın SearchUI.exe işleminin, KB4512941 güncellemesinin yüklenmesinden bu yana CPU'nun % 30-40'ını ve 150-200 MB'lık belleği kullandığı bildiriliyor ancak bu kaynaklar tamamen boşa harcanıyor. Görev çubuğundan açılan arama penceresi yüklenme problemi yaşıyor.

Arama arayüzünün KB4512941 güncellemesi ile neden bir işlemci düşmanı olmaya karar verdiği belli değil ancak açık olan durum şu ki Windows Insider Programı'nın üyeleri, bu sorunları Microsoft'a güncelleme halka açıklanmadan önce Geri Bildirim Merkezi aracılığıyla bildirmişlerdi. Bu raporların çok dikkate alınmadığı bu durumla beraber ortaya çıkmış oldu. Şimdi isteğe bağlı güncellemeyi kuran insanlar, CPU'larının önemli bir bölümünü arama arayüzüne feda ediyorlar.

Windows 10 güncellemeleri, son zamanlarda sorun çözmekten çok sorun çıkarıyor:

Bu gibi sorunlar, Windows 10 toplu güncelleştirmelerinde normal bir durum hâline geldi. Nisan ayındaki bir güncelleme, performans sorunlarına neden oldu; Mayıs güncellemesi, Windows Sandbox’ı bozdu ve Ağustos güncellemesiyse Surface cihazlarında ağ sorunlarına neden oldu. Diğer toplu güncellemeler, ele aldıkları sorunları çözmede başarısız oldu. Bu noktada insanların bu toplu güncelleştirmeleri yüklemek için biraz beklemeleri hiç mantıksız bir hareket değil.

Windows Latest, bazı kullanıcıların bir kayıt defteri anahtarını silerek ilgili sorunu çözdüğünü söyledi ancak güncellemedeki gelişmelerden biri performansa oranla daha ağır basmadığı sürece KB4512941 güncellemesini Microsoft sorunu giderinceye kadar kaldırmak daha iyi bir yöntem olabilir.

Kaynak : https://www.tomshardware.com/news/windows-10-update-causes-high-cpu-usage,40290.html
81
8
4
2
1
Emoji İle Tepki Ver
81
8
4
2
1