Endonezya: Hızla Suya Batan Başkentimizi Değiştiriyoruz

52
15
4
1
1
Endonezya, başkentini dünyanın en hızlı suya batan şehirlerinden biri olan Cakarta'dan taşımaya karar verdi.

Endonezya Planlama Bakanı Bambang Brodjonegoro, gerçekleştirdiği açıklama ile Cumhurbaşkanı Joko Widodo'nun ülkenin başkentini Cakarta'dan taşımaya karar verdiğini duyurdu. Yeni başkentin neresi olacağı henüz açıklanmazken 10 milyon kişinin yaşadığı başkent Cakarta'nın dünyanın en hızlı batan şehirlerinden biri olması, ülkenin başkent değişikliğine gitmesinin en büyük nedeni.

Basına kapalı olarak gerçekleştirilen kabine toplantısında ülkenin batan başkenti için üç çözüm önerisi ortaya konuldu. Bunlardan ilki, Cakarta içinde hükümet binaları için özel bir alan tahsis edilmesi. İkinci çözüm ise hükumet binalarının hemen Cakarta'nın dışına taşınması. Son çözüm ise başka bir adaya başkent olacak yeni bir şehrin inşa edilmesi oldu.

Ülkenin cumhurbaşkanı, üçüncü seçenekte karar kılarken yeni başkent için Palangkaraya’yı uygun görüyor. Bakan Brodjonegoro, taşınma işleminin 10 yılı bulabileceğini dile getirirken, “Brezilya, başkentini Rio de Janerio'dan Amazon yakınlarındaki Brasilia'ya taşıdı. Kanberra'ya bakın, Sidney ve Melbourne arasında inşa edildi. Kazakistan da başkentini ülkenin merkezine daha yakın bir yere taşıdı, Maynmar da Naypyidaw'a taşıdı.” şeklinde konuştu.

Kaynak : https://www.bbc.com/turkce/48100958
52
15
4
1
1
Emoji İle Tepki Ver
52
15
4
1
1