Epic Games, Fortnite Chapter 2 Sızıntısı Karşısında Bir Oyuncuya Daha Dava Açtı

30
7
3
2
1
Epic Games, Fortnite Chapter 2’ye ait sırları açığa çıkardığı için bir oyuncuya daha dava açtı. Bu, şirketin Fortnite Chapter 2 için bir oyuncuya açtığı ikinci dava oldu.

Epic Games, Fortnite Chapter 2 ile ilgili sızıntı bilgiler konusunda oldukça hassas davranıyor. Hatta şirket, oyun ile ilgili sırları, çevrimiçi ortamda ortaya çıkardığı için ikinci bir deneme kullanıcısını daha dava etti.

Epic Games, geçtiğimiz ay da deneme oyuncu olan Ronald Sykes’a dava açmıştı. Oyunun yeni harita tasarımını sızdırdığını iddia eden şirket, oyuncu hakkında gizlilik anlaşmasını ihlal ettiğini göstererek dava etmişti.

İkinci dava

Ronald Sykes’tan sonra şirketin dava ettiği ikinci kişi Montreal’daki Keywords Studios’un deneme oyuncusu Lucas Johnston oldu. Kanada basınında yer alan bilgiye göre Epic, Quebec Yüksek Mahkemesi’nde Johnston’a karşı dava açtı. Epic Games’in Johnston’a karşı iddiası ise çok gizli bilgilerin yayınlanması oldu.

Mahkeme belgelerine göre Johnston’ın yeni içeriğin ekran görüntüsü aldığı ve e posta attığı söyleniyor. Ancak kendisi, çevrimiçi ortamlara nasıl düştüğünü bilmediğini iddia ediyor. Dokümana göre Johnston, Keyword Studios tarafından yapılan bir iç soruşturma sırasında yakalanıyor.

fortnite chapter 2 harita

Soruşturma sırasında Johnston’ın, Fortnite Competition’ın resmi forumdaki sızıntı bağlantısını açan kişiyle arkadaş olduğu bulunuyor. Daha sonra kendisi, ekran görüntüsünün resmi forum sayfasında paylaşılmasından bir günde sonra, yani 13 Eylül’de işten atılıyor.

Epic, Johnston’ın “şirketi, sürpriz yapmaktan mahrum bıraktığını”, gizlilik anlaşmasını ihlal ettiğini iddia etti ve 85 bin dolardan fazla zarara uğradığını söyledi. Şirket, açtığı ilk davada da ihtiyati tedbirin yanı sıra kontrat ihlali ve ticari sırların suiistimali için en yüksek cezanın verilmesi talebinde bulunmuştu.

Peki, siz Epic Games’in Fortnite Chapter 2 ile ilgili bu sert tutumu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce şirket haklı mı yoksa fazla mı reaksiyon gösteriyor? Fikirlerinizi ve düşüncelerinizi yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak : https://www.eurogamer.net/articles/2019-11-13-epic-sues-yet-another-tester-for-leaking-info-on-fortnite-chapter-2
30
7
3
2
1
Emoji İle Tepki Ver
30
7
3
2
1