Epic Games, Eleştirilere Rağmen Fortnite'da 'Cross-Play'i Kullanmaya Devam Edecek

26
19
4
3
2
Fortnite, geçtiğimiz ay aldığı bir güncellemede yetenek bazlı eşleştirme sistemini oyuna getirmişti ve bunun yanında cross-play dediğimiz farklı platformların bir oyunda eşleşmesine izin veren bir sistem de oyuna dahil edilmişti. Oyuncular bu durumdan şikâyetçi olsa da Epic Games, bu eşleştirme sisteminin oyunda kalacağını belirtti.

Son zamanların en popüler Battle Royale oyunu Fortnite, yaptıkları güncellemeler ve çeşitli etkinlikleriyle popülaritesini daha da fazla artırmak için elinden geleni yapıyor. Adından sıkça bahsettiren Fortnite'a gelen son güncelleme ise oyuncuları feci şekilde kızdırmış görünüyor.

Oyunun geliştiricisi Epic Games, geçtiğimiz ay yeni bir eşleştirme sistemini oyuna dahil etmişti. Bu güncellemedeki asıl amaç, oyuncuların yetenek bazlı olarak birbiriyle eşleştirilmesi yönündeydi ancak değişik bir durum ortaya çıktı. Oyunun hayranları, eşleştirmede bir farklılık keşfettiler ve bu farklılık, oyunun değişik platformdaki oyuncuları aynı oturumda eşleştirmesiydi.

Oyuncular bu durumdan fazlasıyla rahatsız

Fortnite'ın hayranları, getirilen bu sisteme karşı olan rahatsızlıklarını Reddit gibi popüler sosyal medya platformlarında dile getirdiler. Bir kullanıcı, "30 FPS oynayan biri ile 120 FPS'in üzerinde oynayan birinin aynı oturumda olması ne kadar mantıklı? Her platformun kendine göre avantajları ve dezavantajları var ve bunların hepsi kendi oturumlarına sahip olmalı" diyerek haklı şikâyetini dile getirdi.

Epic Games ise bu şikâyetlere pek aldırmamış gibi gözüküyor. Öyle ki geliştirici firma, bu eşleştirme sisteminin oyunda kalacağını ve bu sistem üzerinden devam edileceğini belirtiyor. Şirketin cross-play sisteminin nasıl bir mantıkla çalıştığıyla ilgili net bir bilgi vermemesi oyuncuları daha da öfkelendirdi. Mobil platformda çok yetenekli olan birinin klavye ve mouse kullanan yetenekli biri ile eşleştirilmesi pek de adaletli bir sistem gibi gözükmüyor.

Kaynak : https://www.digitaltrends.com/gaming/fortnite-cross-platform-matches/
26
19
4
3
2
Emoji İle Tepki Ver
26
19
4
3
2