Epic Games'te Oyuncuları Mest Edecek Bir Hata Keşfedildi

92
15
11
6
5
Epic Games'te oyuncuları sevindirecek bir hata keşfedildi. Epic Games yetkililerinden konuyla ilgili bir açıklama gelmezken, hatanın ne zaman düzeltileceği merak konusu oldu.

2019 yılında oyunseverler, Epic Games'e ciddi bir ilgi duymaya başladılar. Bunun nedeni ise platformun hem popüler oyunlarla iyi bir çıkış yakalaması hem de düzenlediği kampanyalar. Hatta platform, bugüne kadar belki de hiç görülmemiş bir kampanya başlattı ve bu kampanya kapsamında oyunseverlere yıl sonuna kadar bazı oyunlar ücretsiz olarak dağıtılıyor.

Epic Games bu sefer ise başka bir konuyla gündemde. Aslına bakacak olursak az sonra bahsedeceğimiz şey bir hata. Ancak bu hata, oyunseverleri fazlasıyla memnun edebilecek bir durum. Çünkü oyunseverler, bu hatayı kendi lehlerinde kullanabiliyorlar. Üstelik Epic Games, bu hatayla ilgili herhangi bir çalışma da başlatmadı. Dilerseniz şimdi, oyunseverlerin hoşuna gidecek bu hatanın ne olduğuna yakından bakalım.

Epic Games

Epic Games'teki hata, Willian Worrall ismindeki bir editör tarafından fark edildi. Editörün iddialarına geçmeden önce Epic Games'teki genel çalışma prensibine bakalım: Normal şartlarda Epic Games'in internet sitesine girer ve bir hesap açarsınız. Ardından oyunu satın alır ve Epic Games'in masaüstü uygulamasıyla da oyunu bilgisayarınıza yükler ve oynarsınız. Bu noktada Epic Games, sadece kütüphanenizde olan (satın aldığınız) oyunları indirmenize izin verir.

Ancak iddialara göre Epic Games'teki bir hata, sizin sahip olmadığınız, ancak başka bir Epic Games hesabı üzerinden indirdiğiniz oyunları da oynamanızı sağlıyor. Şöyle düşünün; bir arkadaşınız Epic Games'te bulunan X isimli bir oyuna sahip. Siz kendi bilgisayarınızdan arkadaşınızın hesabına girip bu oyunu indiriyorsunuz. Ardından da yeniden kendi hesabınıza giriş yapıyorsunuz. X isimli oyunu oynamaya kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.

Borderlands 3

Worral bu eğlenceli hatayı Borderlands 3 üzerinden fark etmiş. Ancak Borderlands 3 için geçerli olan bir hatanın diğer oyunlar için de geçerli olduğunu söyleyebiliriz çünkü Epic Games'in sistemi, platformdaki tüm oyunları kapsıyor. Ayrıca şu ana kadar yetkililerden de bir açıklama gelmedi. Bu da bu hatanın bir süre daha hayatımızda olacağının bir göstergesi. Elbette platform, bu hatanın giderilmesi için gerekli çalışmaları yapacaktır.

Epic Games'in masaüstü uygulamasında bulunan bu hatadan sizler de faydalanabilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey bir arkadaşınızın hesabında bulunan ve sizde olmayan bir oyunu indirmek ve kendi hesabınıza yeniden giriş yaparak oyunu oynamaya başlamak. Ancak elinizi çabuk tutmanız gerekiyor çünkü platform yetkilileri bu duruma her an müdahale edebilirler.

Kaynak : https://www.dsogaming.com/news/epic-games-store-exploit-allows-you-to-play-and-keep-a-game-forever-without-even-buying-it/
92
15
11
6
5
Emoji İle Tepki Ver
92
15
11
6
5