Epic Games’in Valve’a Ne Kadar Ağır Çelme Taktığını Gösteren Rapor

64
26
13
4
2
Eski bir Valve çalışanı olan Richard Geldreich, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada Valve'ın oyunlardan elde ettiği 30'luk gelir paylaşımının Epic Games tarafından bir fırsata çevrildiğini dile getirdi.

Aralarındaki olayları her hafta mutlaka paylaştığımız Epic Games-Steam savaşında yeni bir gelişme söz konusu oldu. Ortaya çıkan yeni bilgilere göre Valve, bugüne kadar oyunlarda yüzde 30'luk gelir paylaşımı yapıyordu. Bu payın Valve'a ne kadar para kazandırdığı bilinmiyor ancak Epic Games, bu durumu düzelteceğe benziyor.

Eski Valve çalışanlarından Richard Geldreich Twitter üzerinden yaptığı açıklamada Valve'ın yüzde 30'luk kar paylaşım oranının oyun piyasasını bitirdiğini, şirketin amacından saptığını ve Epic Games'in bu duruma el attığını belirtmesi üzerine gerçekler ortaya çıkmış oldu. Oranlara bakıldığında ise Valve ekibinin yüzde 30 olarak tuttuğu kar paylaşım oranı, Epic Games üzerinde yüzde 12 seviyelerinde.

Görülebileceği üzere, Steam üzerinde piyasaya çıkan bir oyunun yüzde 30'luk kesmi Valve'a kalıyor. Unreal Engine firması ise oyunlarda kendi motorlarının kullanılması durumunda yüzde 5'lik kar payına sahip oluyor. Dikkat edildiği üzere Epic Games üzerinde bu oran sabit ve yüzde 12 oranında. Oyun yapımcıları için saçma gelen bu gelir kaybının, Epic Games tarafından fırsata çevirildiğini ifade eden Geldreich, Epic Games'in mağazasına oyun çekmeye devam edeceğini de belirtti. Geldreich, uzun süredir ciddi anlamda büyük bir oyunun Steam üzerinden satışa çıkmamasının sebebinin de bu kar payı olduğunu işaret etti.

Epic Games'in şu an fazlasıyla eksiğinin olduğu herkes tarafından kabul edilen bir gerçek. Ancak şirketin bu akıllıca hamleleri sayesinde Valve ile olan savaşı kazanacağı öngörülebilir durumda.

Kaynak : https://www.dsogaming.com/news/fomer-valve-dev-steam-was-killing-pc-gaming-epic-is-fixing-it-30-cut-made-valve-a-lot-of-money/
64
26
13
4
2
Emoji İle Tepki Ver
64
26
13
4
2