Çukur’un ’İdris Baba’sı Ercan Kesal’dan Dizideki Şiddet Eleştirilerine Cevap

60
10
5
3
1
Çukur dizisinde İdris Koçovalı karakterini canlandıran oyuncu, yazar, yönetmen Ercan Kesal, diziye dair şiddet eleştirilerini kabul etmediğini söyledi. Kesal, gündelik hayattaki şiddet meseleleri ile kıyaslandığında Çukur’un çok masum kaldığını söyledi.

Ercan Kesal, Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından her yıl gerçekleştirilen Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin bir etkinliği olan “Öğle Sohbetleri”’ne katıldı. Çukur dizisinde İdris Koçovalı karakterini canlandıran Ercan Kesal, oyunculuğun yanında yazarlık ve yönetmenlik de yapıyor. Ercan Kesal, son birkaç yıl içerisinde Çukur isimli dizide canlandırdığı İdris Koçovalı karakteri ile de geniş kitlelere ulaştı. 

Ercan Kesal, Altın Portakal’da katıldığı etkinlikte Çukur’a dair yapılan şiddet eleştirilerine de cevap verdi. Kesal,Çukur’daki şiddet meselesi gündelik hayattaki şiddete göre kıyaslandığında çok masum. Bütün işler bitti, tek sıkıntı Çukur’daki silahlar ve ölen insan sayısı mı?” dedi.

ercan kesal

İdris Koçovalı karakterini canlandıran Ercan Kesal, popüler bir dizide oynadığının da farkında olduğunu aktardı. Rolü de bunu bilerek kabul ettiğini söyledi. Kesal, “Oradaki karakteri içselleştirdim, o oldu. Kendim oldum. Setin en disiplinli yaşlısı olarak işimi hakkıyla yaptım. Kendi isteğimle de ayrıldım” dedi. 

Antalya Altın Portakal Film Festivali’ndeki Öğle Sohbetleri’ne katılan Ercan Kesal, ilk mesleğinin doktorluk olduğunu anlattı. Kesal, diploma sahibi olduğu tek mesleğinde doktorluk olduğunu belirtti. Ercan Kesal, yazarlık eğitimi almadığını, oyunculuk konusunda alaylı olduğunu söyledi. Deneyimlerini yazdığını ve oynadığını da sözlerine ekledi. 

ercan kesal çukur

Büyüdüğü kasabada, yoksulluğun içinde kitapları keşfettiğini söyleyen Ercan Kesal, edebiyatın kendisini iyileştirdiğini de sözlerine ekledi. Artık oyunculuk yapmak istemediğini söyleyen Kesal, yönetmenliğe yönelmek istediğini belirtti.

Kaynak : https://www.dha.com.tr/magazin/ercan-kesal-artik-dizilerde-oynamak-istemiyorum/haber-1734955
60
10
5
3
1
Emoji İle Tepki Ver
60
10
5
3
1