Eski Apple Yöneticisi, Çalışmalarıyla Kabloları Tarihe Gömmeyi Hedefliyor

14
4
2
1
1
14 yıl boyunca Apple'da Mühendislikten Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak görev yapan ve kablosuz etkileşim alanında çalışan Rubèn Caballero, Apple'daki görevinden ayrıldıktan sonra Silikon Vadisi'ndeki Keyssa Inc isimli şirkette çalışmalarını sürdürecek.

Büyük teknoloji şirketlerinde kıdemli pozisyonlarda bulunan çalışanlar, zaman zaman şirketlerinden ayrılabiliyorlar. Amerikan teknoloji devi Apple'da 2005 yılından beri görev alan Rubèn Caballero da geçtiğimiz nisan ayında şirketteki görevini bırakmıştı. Şirketin kendi 5G modemini geliştirme çalışmalarında büyük rol oynayan Rubèn Caballero'nun ayrılması ile birlikte şirketin 5G çalışmaları aksamaya uğramıştı. Rubèn, aradan geçen yedi ay sonrasında ilginç bir gelişmeyle karşımıza çıktı.

Silikon Vadisi'nde ortaya çıkan bir girişim şirketi olan Keyssa'da Kablosuz Strateji Yöneticisi olarak çalışmalarına başlayan Rubèn, gelecekteki tüm akıllı telefonlar için kablolu bağlantıları yok etmek istiyor. Apple'da da kablosuz bağlantılar üzerinde çalışmalarını sürdüren Rubèn, iPhone'lardaki veri aktarımının güvenliği için kablo kullanılması sebebiyle bu çalışmalarını hiçbir zaman Apple cihazlarına ekleyememişti.

Keyssa Inc, akıllı telefonlardaki kablolu bağlantıları yok etmeyi amaçlıyor:

kablosuz bağlantı

2009 yılında bir girişim şirketi olarak kurulan Keyssa'nın asıl amacı, teknolojik cihazlar arasındaki kablolu bağlantıları yok etmek. İki cihazı yan yana getirerek neredeyse kablolu bağlantıdaki veri aktarma hızlarına ulaşabilen bir yonga üreten Keyssa, kablolar yerine bu yongaların kullanılmasını hedefliyor. Daha önce LG ile çalışan Keyssa, LG V50 akıllı telefondaki görüntüyü aktarmak için bu yongayı kullanmıştı.

Kablosuz şarj yöntemleri, günümüzde neredeyse tüm üst segment akıllı telefonlarda kullanılıyor olsa da Wi-Fi ve Bluetooth gibi kablosuz bağlantı ile veri paylaşma yöntemleri kabloları hayatımızdan çıkarmak için biraz zayıf kalıyor. Keyssa'nın üzerinde çalıştığı yongalar ise bu veri aktarma hızlarını önemli ölçüde yükseltiyor ve bu şekilde kabloların artık hayatımızdan çıkarılması hedefleniyor. Rubèn Caballero gibi güçlü bir isimle bu yolda emin adımlarla ilerleyecek Keyssa'nın önümüzdeki süreçte hedeflerine ulaşıp ulaşamayacağını hep birlikte göreceğiz.

Kaynak : https://www.reuters.com/article/us-keyssa-wireless/ex-apple-executive-joins-startup-aimed-at-banishing-smartphone-cables-idUSKBN1XB2VF
14
4
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
14
4
2
1
1