Eski Bir Netflix Çalışanı, Hamile Olduğu İçin İşten Çıkarıldığını İddia Etti

15
10
3
2
2
Geçtiğimiz yıl sonunda hamile olduğu için Netflix'ten annelik izni isteyen Tania Zarak, önce patronu tarafından çalışmakta olduğu projeden alındığını sonra işten çıkarıldığını söylüyor.

İddianın sahibi 38 yaşındaki Tania Zarak. Zarak, Netflix’in uluslararası orijinal içerik hazırlayan ekibinde çalışıyordu. Kadın, geçen Kasım ayında hamile olduğu sıralarda durumundan dolayı eskisi kadar aktif çalışamadığını, sonradan patronuna söyledikten sonra gizlice projeden alındığını anlattı.

Bir Netflix sözcüsü ise şirketin çalışanlarına aileleleri ile vakit geçirmeleri için yetirince yardımcı olduğunu, kadının iddialarının asılsız ve dayanaksız olduğunu belirtti.

Zarak şimdiye kadar birçok İspanyolca yapımda çalışmıştı. Hamile olduğu sırada ‘Selena’ isimli bir dizide çalışıyordu. Dizi, geçtiğimiz Aralık ayında yayınlanmıştı ancak dizinin hazırlayanlar listesinde Zarak’in adı görünmüyordu. Zarak’in iddiasına göre patronu Ramos, hamileliği öğrendikten sonra Zarak’i hiçbir toplantıya çağırmamıştı ve çalışmalar hakkında bilgilendirmemişti. Sonrasında Zarak, işi için tekrar uğraşmış ama işten çıkarılmıştı.

Zarak şimdi 7 aylık hamile ve Netflix’in çalışma alanı kültürü için ‘yanıltıcı pazarlama’ uyguladığını belirtiyor. Çünkü şirketin anlaşmasına göre bir yıla kadar annelik izni vermesi gerekiyordu, ancak şirket bunu vermemek ile birlikte kadını işten çıkarmış görünüyor.

Zarak hakkını aramak için Netflix’e dava açtı. Geçtiğimiz Salı günü Los Angeles’ta görülen davada henüz bir karar çıkmadı.

Kaynak : https://www.vox.com/2019/4/4/18295254/netflix-pregnancy-discrimination-lawsuit-tania-palak
15
10
3
2
2
Emoji İle Tepki Ver
15
10
3
2
2