Eski iPhone'larda, iOS 11.4 Güncellemesinden Sonra Batarya Sorunları Yaşanıyor!

22
3
3
1
0
Apple’ın iPhone modelleri için sunduğu iOS 11.4 güncellemesinin, bazı eski iPhone cihazlarında hızlı batarya tüketimine yol açtığı ortaya çıktı. Şu ana kadar Apple forumlarında konuyla alakalı yüzlerce şikayet bildirimi bulunuyor.

iOS 11.4 güncellemesiyle bazı iPhone modellerinin, özellikle eski modellerin batarya tüketiminde sorunlar yaşadığı anlaşıldı. Apple’a yönlendirilen şikayetler sonrasında söz konusu etki resmileşti. Hatta bazı kullanıcılar, cihazlarını kullanmadıkları anlarda bile ciddi şekilde enerji tüketimi yaptığını bildiriyorlar. Bütün gün süren pil ömrünün yarım güne kadar gerilediğine yönelik şikayetler de var. 

Bir iPhone 6S kullanıcısı, telefonunu kullanmamasına rağmen gece boyunca %60’lık bir enerji tüketimi yaptığını tespit etti. Bir başka kullanıcı, her 20 saniyede bir şarj yüzdesinin %1 oranında düştüğünü belirtiyor. Şikayetler arasında iPhone 7 ve iPhone 7 Plus modelleri hakkında hiçbir bildirim bulunmaması, ağırlıklı olarak sorunun iPhone 6 ve 6S modellerinde yaşanması dikkat çekici. 

Kullanıcıların bir kısmı Bluetooth, konum hizmetleri, açık tarayıcı sekmeleri gibi enerji tüketimi arttıran seçenekleri devre dışı bıraksalar bile anormal durumun devam ettiğini dile getiriyorlar. Nitekim Wi-Fi özelliğinin devre dışı bırakılması, cihazları normale döndürüyormuş gibi görünüyor. Bazı kullanıcıların, Wi-Fi bağlantısını kapatınca sorunun düzeldiğini yazmaları, problemin kablosuz donanımlarla ilgili olduğunu gösteriyor.

Apple’dan henüz konuyla ilgili bir açıklama gelmedi. iOS 11.4’ü yükledikten sonra iPhone cihazınızda pil sorunları yaşıyorsanız ve bataryanız çabuk tükeniyorsa, yorumlar kısmında bize bildirin. Ayrıca buraya tıklayarak sorununuzu doğrudan Apple’a da iletebilirsiniz.

Kaynak : https://www.phonearena.com/news/iPhone-iOS-11.4-kills-battery-life-of-older-iPhone-models_id105751
22
3
3
1
0
Emoji İle Tepki Ver
22
3
3
1
0