Esrarın Neden Yasa Dışı Kalması Gerektiğine Yönelik 3 Geçerli Açıklama

73
53
9
8
4
Yaygın şekilde bilinen adıyla marihuana ya da ülkemizdeki adıyla esrar, dünyanın pek çok bölgesinde yasal olarak bulunabilen bir uyuşturucu türü. İşin ilginç tarafı bu bitkinin gün geçtikçe yasal olarak satıldığı coğrafyalar yaygınlaşıyor. Peki marihuana neden yasa dışı olarak kalmalı?

Kanada, ABD, Ukrayna, Uruguay, Hollanda, Jamaika ve Kuzey Kore’de halk arasında esrar olarak bilinen marihuana bitkisinin kullanımı yasal durumda. İnternette bu bitkinin bir tütün ürünü gibi kullanımının çok ciddi zararlara yol açacağına dair pek çok içerik bulmak mümkün. Nitekim Türkiye gibi ülkelerde de yasa dışı yollarla bu tarz bitkisel ürünlerin ticareti yapılıyor. 

Marihuananın yasal olarak tüketilmesine izin veren ülkelerin sayısı gün geçtikçe artıyor. Normal şartlarda tıbbi olarak ilaç üretiminde kullanılan bu bitki, zaten bilimsel amaçlar için yasal bir dağıtım ağına sahip. Söz konusu ülkelerdeki yasallık, insanların bu bitkilere sigara gibi kolayca ulaşaabilmeleri. Peki marihuana neden yasa dışı olarak kalmalı?

1. Marihuana, gün geçtikçe daha konsantre bir hal alıyor:

Özellikle bu ürünlerin ticaretinin yasal olduğu ülkelerde, bitkinin uyuşturucu etkisini arttırmak adına ciddi derecede kimyasal çalışmalar yapılıyor. Laboratuvarlar ortamında tıpkı sigaralar için yapıldığı gibi esrar bitkisinin etkilerini arttırmaya yönelik, bağımlılık tetikleyici çalışmalar yapılıyor. Hatta psikoz hastalıklara neden olabilecek kadar güçlü etkileri ortaya çıkmış durumda. Yani kullanan kişilerin ruh sağlığı derinden etkileniyor.

Uzmanlar marihuana bitkisinin anksiyete gibi rahatsızlıklara karşı rahatlatıcı etkisi için uzun yıllardır çalışıyorlar, ancak bu esrarla insanları sarhoş ettikleri anlamına gelmiyor.

2. Marihuana uyuşturucuların başlangıcı gibidir, kişileri daha çok uyuşturucu tüketmeye yöneltir:

Esrarın yasal olduğu ülkelere göz attığınız zaman, bu ülkelerde yasa dışı uyuşturucu ticaretinin ciddi bir problem olduğunu görürsünüz. Hatta ticareti yapılan uyuşturucu türleri sadece marihuana ile de sınırlı değildir, sentetik versiyonların tüketimi de artışa geçmiştir. Bildiğiniz üzere sentetik uyuşturucular, bitkisel kaynaklı olmadıklarından doğrudan bağımlılık yaratmaları için üretilirler. Sağlık konusunda etkileri ölümcüldür. Bağımlı kişilerin yıllarca tedavi edildikleri, tedaviyi reddedenlerin de erken yaşta öldükleri görülmüştür. 

3. Marihuana bağımlılık yapar ve sağlıksızdır:

Esrarın yaygın olarak kullanıldığı toplumlarda onun bağımlılık yapmadığına ilişkin pek çok asparagas dolaşır. Bilimsel çalışmalar göstermiştir ki marihuana, son derece güçlü bir bağışıklık çökertici etkiye sahip bir uyuşturucudur. Aynı zamanda bağımlılık etkisi, tütün ürünlerinden farklı olarak psikolojik sorunları tetiklemeye devam eder. Son yıllarda dünya çağında esrar bağımlılığına karşı tedavi talebinin iki katı arttığı gözlemlendi. Yani neresinden bakarsanız bakın, alkol ve sigaradan daha tehlikeli bir şey olduğu açıktır.

 

Kaynak : https://www.youtube.com/watch?v=kP15q815Saw
73
53
9
8
4
Emoji İle Tepki Ver
73
53
9
8
4