Ethereum'un CEO'su Vitalik Buterin, Hayalini Kurduğu Dünyayı Açıkladı

7
3
2
1
0
Ethereum'un CEO'su Vitalik Buterin, bir konferansta yaptığı konuşmada tamamen merkeziyetsiz bir dünya olması gerektiğini ve Ethereum'un da merkeziyetsizleştirilmesi için çalışmaların başladığını belirtti.

Kripto para piyasasının önde gelen isimlerinden Vitalik Buterin, merkeziyetsizliğin önemini vurguladı ve kendilerinin de çalışmalarının sürdüğünü belirtti. Ethereum'un CEO'su olan Buterin, yatırımcılarını sevindirecek açıklamalarda bulundu. Buterin, Ethereum Vakfının merkezi olmayan bir örgüt olmak için çok çaba harcadığını ifade etti.

Ethereum'u gerçekten merkezi olmayan hale getirmek için üstesinden gelmek gereken en büyük zorluklardan birinin kullanıcı kimlik doğrulaması olduğunu itiraf etti. Cüzdanınızı yönetmek için özel bir anahtar ve genel bir anahtar oluşturmak mümkün olsa da ETH gönderme işlemi için bir kontrat imzalanmalıdır.

Buterin konuşmasının devamında "Ama anahtarları kaybedersen ne olur? Şifreni kaybedersen ne olur? Tüm kullanıcı kimlik doğrulama yöntemleri başarısız olursa, ana akım benimsemeye ulaşmak zor olacak” ifadelerini kullandı. Ancak bununla ilgili de birçok çalışmalarının mevcut olduğunu dile getirdi ve Wechat'in hesap kurtarma sistemini örnek gösterdi.

Parolanızı kaybederseniz, WeChat kişi listenizdeki kişileri büyük bir ad listesi içinde seçmenizi ister. Bunun gibi bir çevrimiçi doğrulama sistemi ile hesapların kurtarılabileceği ifade edildi. Buterin bütün yöntemlerin başarısız olması durumunda ise "Hepimiz Coinbase kullanmak durumunda kalacağız" açıklamasında bulundu.

Buterin ayrıca Ethereum'dan esinlenen özel bloklar ve diğer projeler hakkında da konuştu. “Bu projelerin çoğu çok ileri gitmedi ve bazıları ise zaten hiç merkeziyetsiz olmadı” ifadelerini kullandı. Bazı şirketlerin 7 düğüm oluşturduğunu ancak hepsinin aynı şirket tarafından kontrol edilmesiyle beraber, tam olarak merkezi olmayan bir durum oluştuğunu belirtildi.

Kaynak : https://techcrunch.com/2018/07/06/vitalik-buterin-i-definitely-hope-centralized-exchanges-go-burn-in-hell-as-much-as-possible/
7
3
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
7
3
2
1
0