Evinin Bahçesindeki Sıradan Deliği Kazan Bir Adam, Yüzlerce Yıllık Kuyu Buldu

57
5
4
2
2
İngiltere’nin küçük bir kasabasında yaşayan bir Imgur kullanıcısı, evinin bahçesinde durup dururken ortaya çıkan bir deliğin görüntüsünü paylaştı. Deliği nasıl kazacağı konusunda diğer kullanıcılara fikir danıştı. Deliğin altından çıkan ise yüzlerce yıllık bir kuyu oldu.

Çocuksanız tren istasyonlarındaki tuğlalı duvarlardan Hogwarts’a gireceğinizi, kanalizasyona inerseniz Ninja Kaplumbağalarla kaşılacağınızı hayal edersiniz. Tam bu döneminizde bahçenizde bir delik bulursanız, onun hiç de sıradan olmadığını düşünürsünüz. İngiltere’nin küçük bir kasabasında yaşayan bir adamın başına da böyle bir olay geldi.

Bahçesinde küçük bir delik gören, bu deliği nasıl açacağı konusunda Imgur’da diğer kullanıcılara danışan adam, deliğin içinden görüntüler paylaşınca ortalık iyice karıştı. Yaşadığı evin 1888 yılında İngiltere’deki Suffolk kasabasına inşa edildiğini söyleyen adam, kuyunun oldukça ürkütücü olduğunu söylüyor.

4 metre genişliğinde ve 6 metre uzunluğundaki yapı, büyük oranda korunmuş durumda:

Diğer Imgur kullanıcıları, adamın girmesi durumunda zamanında Avrupa’yı kırıp geçiren veba hastalığının mikroplarıyla karşılaşabileceğini söylediler. Elbette gelen tüm mesajlar, konuyu biraz da esprili bir dille ele alıyordu. Hatta kuyuyu, Halka filmindeki Samara karakterinin çıktığı kuyuya benzetenler de vardı. Filmlerle ilgili sayısız gönderme yapıldı. Sinema göndermeleri tükendiğinde ise konu biraz daha ciddiye bindi.

Bazı kullanıcılar görüntülerdeki gizemli yapının bir “oubliette” olma ihtimali üzerinde durdular. Bu kelime, “Sadece tavanından girilebilen gizli zindan” anlamına geliyor. Yine Avrupa’daki veba salgını döneminde pek çok benzer yapı inşa edilmişti. Aynı zamanda yeraltı zindanları da yaygın şekilde kullanılan ceza yöntemlerinden birisiydi. 

Söz konusu kuyu hakkında hala net bir açıklama bulunmuyor. Peki eğer benzer bir şeyi siz yaşasanız nasıl bir tepkiniz olurdu?

Kaynak : http://vt.co/news/weird/guy-asks-the-internet-to-help-identify-a-pretty-spooky-hole-that-appeared-in-his-garden/
57
5
4
2
2
Emoji İle Tepki Ver
57
5
4
2
2