Eviniz Bu Şekilde Yansa Oturup Zevkle İzleyeceğiniz Yeni Alev Şekli: Yangın Kasırgası

0
0
0
0
0
ABD’nin Maryland Üniversitesi’nde yapılan bir araştırma sonucunda kasırga şeklinde dolaşabilen bir alev türü keşfedildi.

Dünyamızda binlerce yıldır insan ırkı bulunmasına rağmen hala yeni keşifler ortaya çıkmaya devam ediyor. Bunlardan sonuncusu ise Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan Maryland Üniversitesi tarafından yürütülen çalışma sonucunda ortaya çıktı.

Üniversitenin mühendislik bölümünde yapılan araştırmalar ve çeşitli çalışmalar sonucunda “yangın kasırgası” (ya da alev/ateş kasırgası) adı verilen yeni bir alev türü keşfedilmiş oldu. Renk olarak ateş kırmızısı yerine mavi renge sahip olan bu alev, sönmeyerek bir kasırga gibi etrafta dolaşabiliyor. Tam ortasında ise bazen sarı renkli alevler çıkarken bu şeklin sebebinin ise mavi kısımlarının oksijenden kaynaklandığı, ortasındaki sarı rengin ise alevin dönerken yaktığı bölümlerden kaynaklandığı bilgisi veriliyor.

“Peki bu ne işimize yarayacak?” şeklinde kafanızda sorun varsa bu tekniğin geliştirilerek özellikle denizde oluşan petrol sızıntılarının denize karışmadan temizlenmesi için kullanılabileceği ön görülüyor. Denizin üzerinde deniz yaşamına ve temizliğine zarar veren bu sızıntılar yangın kasırgası sayesinde denizin üstünde olan kısımları yakılarak kısa süre içerisinde sızıntının oluşturabileceği büyük çevresel zararların önüne geçilmiş olacak.

Kaynak : http://umdrightnow.umd.edu/news/newly-discovered-blue-whirl-fire-tornado-burns-cleaner-reduced-emissions
0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0