Yenilenen EyeSense Uygulaması, Görme Engellilerin Renkleri Tanımlamasını Sağlayacak

9
1
0
0
0
Türk Telekom tarafından görme engelli vatandaşların hayatlarını kolaylaştırmak için geliştirilen EyeSense uygulaması, kullanıcıların etrafındaki nesnelerin renklerini öğrenmelerini sağlayacak ‘Renk Tanıma’ adında yeni bir özellik kazandı.

Türk Telekom’un geçtiğimiz yıl yayınladığı sesli uyarı sistemi odaklı EyeSense uygulaması, gündelik hayatlarında pek çok zorlukla mücadele etmek zorunda kalan görme engelli insanların yaşamlarını bir nebze de olsa kolaylaştırmayı amaçlıyor. 

Görme engelli vatandaşların toplumsal hayata entegrasyonu açısından büyük bir öneme sahip olan EyeSense, aynı zamanda sosyal medyada da aktif olarak yer almalarını sağlıyor. Kısa sürede geniş bir kullanıcı tabanına ulaşan uygulama, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü öncesi yepyeni özelliklere kavuştu.

Yenilenen EyeSense uygulaması:

eyesense

EyeSense’in yenilenen arayüzü, çok daha sade ve kullanışlı bir deneyim vadediyor. Uygulamada değişen tek şey tasarım değil. Görme engelli bireyler, EyeSense’in ‘Renk Tanıma’ adlı yeni özelliği sayesinde, kıyafetlerin ve nesnelerin hangi renkte olduğunu öğrenebilecekler. 

Uygulama halihazırda görme engellilerin etraflarındaki nesneleri tanımlamasına yardımcı oluyor. Kullanıcılar, akıllı telefonlarını dokundukları bir nesneye doğrultuyor. Binlerce objenin tanımlı olduğu EyeSense uygulaması ise nesnenin ne olduğunu sesli uyarı sistemiyle görme engellilere iletiyor. Türk Telekom’un platforma entegre ettiği 'Renk Tanıma' özelliği de aynı mantıkla çalışacak.

EyeSense’in kullanıcılara sunduğu imkanlar bunlarla da sınırlı değil. Görme engelli bireyler, sesli uyarı sistemi ile telefonun ön ve arka kamerasını kullanarak fotoğraf çekebiliyorlar. Bu anlamda Türkiye’de bir ilk olma özelliğini taşıyan uygulama, görme engellilerin de sosyal medyada aktif olarak yer alabilmesine yardımcı olmayı amaçlıyor.

Kaynak : https://www.mynet.com/turk-telekom-eyesense-neler-sunuyor-190101201877
9
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
9
1
0
0
0