F-16'ların Yerini Alacak Milli Şahin Savaş Uçağımız: TF-X

6
2
1
1
0
F-16'ların Yerini Alacak Milli Şahin Savaş Uçağımız: TF-X
2025 yılında elden çıkarılmaya başlanacak F-16 savaş uçaklarının yerini ülkemizde geliştirilen milli savaş uçağı projesi TF-X alacak.

Ülkemiz askeri ve siyasi yönden güçlü bir ülke olduğunu biliyoruz ancak teknoloji alanında geride kaldığımız bir gerçek. Tabii bu gerçeği kabullenip dışa bağımlı teknolojileri kullanmak yerine ülkemizde birçok alanda teknolojik yatırımlar yapılmaya devam ediyor.

Bu yatırımlardan birisi olan yerli şahin savaş uçağımızın geliştirileceği TF-X projesi, son bilgilere göre 2025 yılında hayli hazırda ülkemizin elinde bulundurduğu F-16 savaş uçakları elden çıkarılmaya başlanacak F-16'ların yerini alacak.

TAI tarafından geliştirilen Milli Muharip Uçak Geliştirme (TF-X) projesi yürürlüğe sokularak Türkiye savaş uçakları konusunda dışa bağımlılığını azaltarak yeni uçaklar almak yerine milli uçağını kullanacak.

Savunma teknolojileri konusunda üstün teknolojilere sahip BAE Systems isimli İngiliz şirketiyle yürütülen çalışmalar sonucunda milli uçak projesinin 4 yıl içerisinde prototip sürecinin tamamlanması ve uçağın seri üretime geçmesi bekleniyor.

Aynı zamanda bizim gibi bir NATO üyesi olan İngiltere ile yapılan anlaşmanın milli uçağımızın üçüncü ülkelere satışının da gerçekleştirilebilmesini kapsıyor.

6
2
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
6
2
1
1
0