Facebook Akıllı Telefon Mu Üretiyor?

1
0
0
0
0
Facebook, topladığı sağlam ekip ile mobil cihaz sektörünü sallayacak bir cihaz geliştirebilir.

Sadece bir sosyal medya platformu olmanın artık çok daha ötesinde olan Facebook, teknolojinin her alanında merkezdeki firmalardan biri haline gelmek adına önemli adımlar atıyor.

Hali hazırda -özellikle internet taşıma konusunda- pek çok projeye imzasını atan Facebook, Building 8 adlı laboratuvarında oldukça sağlam çalışmalar yürütmekte. Bunu yaparken sektörün en başarılı ve deneyimli ekibini toplayan Facebook'un yeni hedefinde ise bir mobil cihaz üretmek var.

Project Ara'yı muhtemelen hatırlarsınız. Google'ın imzasını taşıyan cihaz, tam anlamıyla ilk modüler telefon olarak sektörün seyrini değiştirecekti. Fakat söz konusu proje, büyük beklentilere rağmen iptal olmuştu. İşte o projenin arkasındaki ekip, artık Facebook bünyesinde.

Sadece onlar değil, Facebook'un Building 8 merkezinde Motorola, Tesla, Apple ve Amazon gibi dev şirketlerden ayrılan oldukça sağlam isimler de bulunmakta.

 

Peki tasarımcılar ve mühendislerden oluşan bu süper ekip ne üzerinde çalışıyor?

Facebook'un açısından donanımsal bir cihaz üretmek en önemli şeylerden biri. Hatta bu konuda Facebook 2013 yılında HTC ile ortaklaşa bir çalışmaya gitmiş ve ''Facebook Phone'' olarak adlandırılan telefon piyasaya sürülmüştü. Ancak söz konusu cihaz Facebook açısından tam bir fiyasko olmuştu.

Sonrasında Facebook, 2014 yılında Oculus'ü satın alarak sanal gerçeklik dünyasına adım attı. Bu kez yapılan yatırım son derece yerindeydi ve Facebook bu yatırımın meyvelerini fazlasıyla toplamaya devam ediyor. Ancak artık sıra daha heyecan verici cihazlara imza atmaya geldi. Burada da devreye Building 8 girmekte.

 

Tam Olarak Nedir Bu Building 8?

Building 8, Facebook'un pek çok yeni teknolojik sistemi -360 derece kameralar, arttırılmış gerçeklik sistemleri vb- prototip olarak deneyip geliştirdiği bir yer olarak ele alınabilir. Hatta söz konusu yerin başında daha önceden ABD Savunma Bakanlığı İleri Araştırma Projeleri Ajansı (DARPA) ve Google'ın Gelişmiş Teknolojiler ve Projeler (ATAP) araştırma laboratuvarının başında da görev yapmış Regina Dugan bulunmakta.

İşte böylesine bir laboratuvar için Facebook, onlarca kişiyi işe almış durumda. Ve ekibe katılan kişiler, mobil cihaz sektörünün önde gelen geliştiricileri, yazılımcıları ve mühendisleri. Ayrıca Project Ara'nın ekibinin de Facebook bünyesinde olması, sosyal medya devi şirketin artık mobil cihaz pazarına ciddi bir giriş yapması olarak okunmakta.

Bakalım sektörün ''all-star''larının toplandığı Building 8'den Facebook için ne gibi yenilikler çıkacak.

Kaynak : https://www.cnet.com/news/facebook-building-8-hires-phone-experts-nascent-objects/#ftag=CAD590a51e
1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0