Facebook, Sinir Bozucu Bildirimlerden Kurtulacağınız Özelliğini Yayınladı

9
1
1
0
0
Uzun zamandır sabit bir tasarımla karşımıza çıkan Facebook, artık daha özelleştirilebilir bir yapıya sahip. Yapılan açıklamalarda Facebook'un araç çubuğunun artık özelleştirilebileceği ve kullanıcıların, bildirimlerine daha fazla hakim olacağı ifade edildi.

Dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından bir tanesi olan Facebook, uzun bir süredir hayatımızda. Yılların geçmesiyle birlikte Facebook'un hem internet sitesi hem de mobil uygulamaları bir hayli değişti. Ancak Facebook, bugün bile kullanıcıların istediklerini tam olarak veremiyor. Bunun nedeni ise uygulama ve web sitesinin yeterince özelleştirilebilir olmaması.

Facebook'un araç çubuğunu hepimiz biliriz. İnternet sitesi üzerinden Facebook'a giriş yaptığımız zaman sol kısımda bulunur ve bazı kısayolları barındırır. Ancak dikkat ettiyseniz bu sistem yıllardır aynı. Şirket, bu konuda neredeyse hiçbir iyileştirme yapmadı ve tüketicileri, görmek istemedikleri bölümleri görmeye de mecbur bıraktı. Ancak anlaşılan o ki kısa bir süre sonra bu durum değişecek ve kullanıcılar, araç çubuğu üzerinde daha fazla hakim olacaklar.

Facebook

Bir Facebook sözcüsü tarafından yapılan açıklamalara göre sosyal medya platformu, artık daha çok kullanıcıların özelinde olacak. Kullanıcılar, artık araç çubuğunu özelleştirmeye başlayabilecekler. Ancak Facebook'taki yenilikler bununla da sınırlı değil. Yapılan açıklamalarda, Facebook bildirimlerinin de artık daha özelleştirilebilir olacağı, kullanıcıların 'sadece' almak istedikleri bildirimleri alacakları belirtildi. Facebook bu işlemin sağlanabilmesi için gezinti çubuğu isimli yeni bir bölüm oluşturdu.

Facebook

Facebook'taki kullanıcı deneyiminizi iyileştirecek olan bu özellik, yavaş yavaş kullanıma sunulmaya başladı. Hatta Facebook'un Android platformu için geliştirilen mobil uygulamasının son sürümünde bu özellik kullanılabiliyor. Eğer uygulamanın en son sürümüne sahipseniz bir kısayolun üzerine basılı tutmanız yeterli. Kısa bir süre içerisinde karşınıza yeni bir menü çıkacak ve böylelikle sizler de istemediğiniz kısayollardan ve buralardan gelen bildirimlerden kurtulabileceksiniz.

Kaynak : https://www.xda-developers.com/facebook-customize-toolbar-hide-red-dots/
9
1
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
9
1
1
0
0