Facebook, Artırılmış Gerçeklik Reklamlarını Test Etmeye Başladı

3
2
2
1
0
Facebook, reklamverenlere artırılmış gerçeklik de dahil olmak üzere ürünlerini göstermenin yeni yollarını sunmaya başlayacak.

Bu yılın başlarında düzenlenen F8 geliştirici konferansında Facebook, Messenger'da ürünlerin AR teknolojisini kullanarak gösterilmesi amacıyla işletmelerle çalıştığını açıklamıştı. Artık benzer bir deneyimin Haber Akışında yaşatılması adına bazı reklamverenler ile testlerin başladığı belirtildi.

Facebook'un küresel pazarlama çözümleri için ürün pazarlama başkan yardımcısı olan Ty Ahmad-Taylor, sanal güneş gözlüğü testi veya makyaj malzemelerinin sanal testi gibi reklamların yer alabileceğini belirtti. Taylor yaptığı açıklamada, "İnsanlar alışveriş yaparken test etmek için mağazalara girmek zorunda, bu deneyimi sevmelerine rağmen bunu evinde oturduğu yerden yapmayı isteyen birçok kiş mevcut" ifadelerini kullandı.

Bu reklamlar, ilk başta normal reklamlar gibi görünecek ancak AR özelliklerini açmak için "Bunu denemek için dokunun" seçeneği yer alacak. Sonrasında artırılmış gerçeklik ile denediğiniz ürünü, beğendiğiniz takdirde ürüne kolaylıkla ulaşabileceksiniz. Facebook, Michael Kors'un Haber Kaynağı'ndaki AR reklamlarını test eden ilk marka olduğunu, Sephora, NYX Professional Makeup, Bobbi Brown, Pottery Barn, Wayfair ve King'in de bu yazdan sonra testlere başlayacağını belirtti.

Kaynak : https://techcrunch.com/2018/07/10/facebook-ar-ads/
3
2
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
3
2
2
1
0