Facebook, VR Oyunları İçin Beat Games'i Satın Aldı

6
6
1
1
1
VR sektöründe daha büyük işler yapmak için çabalayan Facebook, yakın zamanda duyurusunu yaptığı Horizon'u 2020'de kullanıma sunacak. VR alanında Facebook'un gelişme adına attığı son adım ise Beat Games'i satın alması oldu. Bunun Horizon ile bir ilişkisi olup olmayacağını ilerleyen günlerde göreceğiz.

Facebook'un AR/VR içerik müdürü Mike Verdu'nun yaptığı açıklamaya göre Facebook'un Beat Games'i alması sadece bir başlangıç. Facebook dünyanın en iyi VR şirketlerini ve şirketlerin ürünlerini, şirketlere absürd miktarda Facebook stoğu teklif ederek alabiliyor. Dünya üzerinde böyle bir teklifi geri çevirecek VR şirketi sayısı, sanıyoruz ki bir elin parmaklarını geçmez. 

Facebook'un ikinci VR girişim dalgası başlıyor

oculus rift

Facebook 2014'te Oculus VR'ı satın almıştı. Bu zamandan beri donanım ve araştırma ekipleri oluşturmak için çalışmalar yapıldı ve şimdi bu ekipler Oculus Quest gibi nitelikli ürünler ve el takip, Oculus Link gibi yeni özellikler üretmekte. Bütün bu efor ve para Google, Microsoft ve Apple gibi şirketlerin gerisinde kalmamak amacıyla sarfedildi. Şimdi Facebook, bu şirketler arasında yer almak için yeni projelerinde eksiklerini düzeltip sonraki turu kazanmak durumunda.

Facebook Horizon

Horizon, kendi karakterinizi el hareketleri ve kumandalarla kontrol ettiğiniz, insanlarla iletişme geçip farklı mekanları dolaştığınız yeni bir oluşum. 2020 yılında kullanıma açılacağı duyurulan bu sanal dünya, arkadaşlarınızla buluşmanızı, çeşitli etkinliklere katılmanızı ve oyunlar oynamanızı sağlayacak. Kendi oluşturduğunuz karakterle özgürce dolaşabileceksiniz. Uygulama o kadar özgür bir mekaniğe sahip ki karakterinize ağırlık yapmasın diye bacaklardan bile kurtulacak!

horizon

Facebook temsilcilerinin dediklerine göre uygulamaya giriş için Oculus ID kullanılacak. Ama yine de sisteme bağlanacak bir Facebook hesabı gerekecek. Bunun nedeni ise güvenlik sorunlarının önüne geçmek ve Facebook arkadaşlarınızla uygulama içerisinde iletişim sağlamak. 

Horizon-Beat Saber bağlantısı olacak mı?

beat saber

Facebook Beat Saber güncellemesinin bütün VR cihazlarına aynı anda geleceğini söylüyor. Şirket, Aralıkta çıkarmak üzere bazı bölümler bir için 360-derece modu geliştiriyor. Yakın zamanda gelecek olan çoklu oyuncu modunun nasıl işleyeceği hakkında henüz bir bilgimiz yok. Oyunun Horizon ile bir bağlantısı olup olmayacağı sorusuna ise Facebook bir cevap vermedi.

Kaynak : https://venturebeat.com/2019/12/01/facebooks-beat-games-acquisition-is-a-stepping-stone-toward-horizon/
6
6
1
1
1
Emoji İle Tepki Ver
6
6
1
1
1