Facebook, Instagram ve WhatsApp, Yakın Zamanda Bir Ülkede Yasaklanabilir

41
14
7
6
1
Sosyal medya devi Facebook'un Instagram ve WhatsApp gibi uygulamaları, patent ihlali gerekçesiyle yakın zamanda Almanya'da yasaklanabilir. Facebook'un patentlerini ihlal ettiği öne süren Blackberry, bu konuyu yargıya taşıdı.

Facebook’un başı bildiğiniz üzere bir süredir patent davaları ile dertte. Şirketin yakın zamanda kaybettiği patent ihlali nedeniyle de WhatsApp ve Instagram gibi uygulamaları, en azından davayı kaybettiği Almanya’da yasaklanabilir. Facebook’un patent ihlali yaptığını öne süren firma ise yakından tanıdığımız bir teknoloji üreticisi olan Blackberry.

Patent ihlalleri nedeniyle görülen mahkemenin ilk kararı Blackberry lehine oldu. Mevcut durumda Facebook artık WhatsApp, Facebook Messenger ve Instagram da dahil olmak üzere kendi uygulamalarının bazılarını Almanya’da sunamayabilir.

Facebook, Almanya’daki faaliyetlerini durdurabilir:

Facebook Almanya

Blackberry’nin iddialarına göre Facebook’un bu uygulamalarının işlevleri, aslında firmanın patentlerini ihlal ediyor. Görülen duruşmada mahkeme sözcüsü ise Facebook’un bahsi geçen patentleri ihlal etmeye devam ettiği süre boyunca Federal Almanya Cumhuriyeti’nde hizmet veremeyeceğini açıkça belirtti.

Görülen dokuz farklı vakada mahkeme, Blackberry adına karar verdi ancak Facebook, kendi akıllı telefon hizmetlerini kapatmayacak ve uygulamalarını yeniden inşa edecek. Bu konuda Amerika merkezli şirketten yapılan açıklama şu şekilde: “Ürünlerimizi buna göre uyarlamayı planlıyoruz, böylece onları Almanya’da sunmaya devam edeceğiz.”

Almanya’da yaşanan bu olay, Facebook’un yaşadığı ilk ciddi tehlike değil. Bildiğiniz gibi şirket, son 3 yıldır oldukça çalkantılı bir dönem geçiriyor ve yaşanan Cambridge Analytica skandalının ardından şirketin adı hiç de masum anılmıyor. Şirketin ayrıca veri gizliliğini ihlal ettiği de bilinen bir gerçek. Hatta bu noktada CEO Mark Zuckerberg, geçtiğimiz aylarda bu konu özelinde yargılanmıştı.

Facebook’un bu uygulamalarının işlevleri ve özellikleri, Almanya için tamamen yeni bir tasarıma sahip olabilir. Bu süreçte ne gibi gelişmeler yaşanacağını ve Facebook’un Almanya’dan çekilip çekilmeyeceğini ilerleyen günlerde göreceğiz. Bu süreçte yaşanan tüm gelişmelerden haberdar olmak için bizi takip edebilirsiniz.

41
14
7
6
1
Emoji İle Tepki Ver
41
14
7
6
1