Facebook da Twitch Gibi Oyun Yayınlarına Başlıyor

0
0
0
0
0
Popüler sosyal ağ Facebook'tan artık oyun canlı yayınları da yapılabiliyor. Yayınlar şimdilik Blizzard oyunlarıyla sınırlı.

Dünyanın en çok kullanılan sosyal ağı Facebook, bünyesindeki Instagram'a Hikayeler özelliğini dahil ederek Snapchat'i yavaş yavaş eritmeye çalışırken; aynı zamanda video yayıncılığı konusunda da YouTube'un düzeyine ulaşmak ve uzun vadede YouTube'u geçmek için video tarafına da ciddi anlamda yatırım yapıyordu.

Hala video konusunda yatırımlarını sürdüren Facebook, kendine yeni kurban olarak Twitch'i seçti. İlk olarak Blizzard şirketiyle anlaşmaya giden Facebook'ta Blizzard oyunları canlı bir şekilde yayınlanıyor.

Tüm internette yapabileceğiniz hemen hemen her şeyi Facebook ekosistemine dahil ederek İnternet = Facebook kavramını yaratmaya çalışan şirket böylelikle Twitch'i de hedef alıyor. Ancak şu anda Facebook'ta Twitch'te olduğu gibi profesyonel oyun yayıncılığı, bağış sistemi ve diğer detaylar olmadığı için ilk etapta Twitch ile rekabet edebilecek seviyeye ulaşmaya çalışacak.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0