Yazılım Geliştiricilerine Güzel Haber: Facebook Developer Circles Artık Türkiye'de

21
4
1
1
0
Facebook, yazılım geliştiricilerinin bir arada olmalarını sağlamak için başlattığı Developer Circles'i Türkiye'de de aktif hale getirdi.

Geleceğin yapıtaşlarından yazılım sektörü, ne yazık ki ülkemizde fazlac rağbet gören bir iş alanı değil. Yapılan araştırmalar sonucunda, yazılım sektöründe çok küçük bir payımızın olduğu gerçekliğiyle yüzleşmiştik. Kaynak yetersizliği başta olmak üzere birçok sebep, Türkiye'nin bu konuda markalaşmasının önüne geçiyor.

Facebook, dünya geneline yaymaya çalıştığı ve yazılımcıları birbirlerine ulaştırmayı hedefleyen projesini Türkiye'ye getirdi. Bugün itibarıyla İstanbul ve Ankara'da olmak üzere iki Developer Circles kuruldu.

Sisteme kaydolan geliştiriciler, topluluklardaki geliştiriciler ile iletişime geçebilecek, iş birliği ve öğrenme gibi reaksiyonlarda bulunabilecekler. Ülkemizde bulunan yazılım geliştiriciler için fazlasıyla yarar sağlayacak bu sistemin İstanbul'da 2, Ankara'da ise 1 lideri bulunmakta. Liderler, başvuran adayar arasından seçildiler ve etkinlik düzenleme, Facebook gruplarını yönetme gibi işlerde aktif rol alacaklar. Şu an için toplamda yaklaşık 200 üyesi olan bu topluluğun, ülkemizde yazılımın ilerlemesi konusunda fayda sağlamasını umut ediyoruz.

Eğer siz de bu topluluğa katılmak isterseniz, Developer Circles from facebook üzerinden kaydolabilirsiniz.

Kaynak : https://digitalage.com.tr/facebook-developer-circlesi-turkiyede-faaliyete-gecirdi/
21
4
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
21
4
1
1
0