Facebook'ta Durum ve Yorumlara Nasıl GIF Eklenir?

9
5
1
1
0
Sosyal medyanın giderek hayatımızda daha fazla yer edinmesiyle birlikte Facebook gibi platformlar kullanıcılarını sürekli yeniliklerle buluşturmak adına çaba gösteriyor. Bugün sizlerle Facebook'a eklenen GIF desteğinin detaylarını ve gönderilerinize nasıl GIF ekleyebileceğinizi paylaşacağız.

Sosyal medyada geçirdiğimiz süre her geçen gün artarken kimi zaman mesaj yazmaya vaktimiz olmuyor kimi zaman da gelen mesajlara yanıt vermeye üşeniyoruz. Ancak GIF ve benzeri yeniliklerin sosyal medya platformlarına gelmesiyle birlikte kendimizi çok daha kısa sürede ifade edebilme fırsatı yakaladık. Hatta bazen bir GIF, kendimizi kelimelerle anlatmayı denememizden çok daha iyi bir iş çıkarabiliyor. GIF’leri hangi sebep için kullanırsanız kullanın bu hareketli görselleri sosyal medyada kullanabilmek harika bir yenilik.

Facebook da GIF trendine katılıp kullanıcılarına eğlenceli bir seçenek sunmaya kadar verdi. Platformda GIF’leri dilediğiniz gibi kullanabiliyorsunuz. Bu hareketli görselleri durumunuza ekleyebilir, yorumlarda kullanabilir ya da bir metnin altına yalnızca eğlence amaçlı bir GIF ekleyebilirsiniz. Hangisini tercih edeceğiniz size kalmış. Gelin Facebook'ta GIF'leri nasıl kullanacağınıza birlikte göz atalım.

Facebook durumuna nasıl GIF eklenir?

1. 'Gönderi Oluştur' kısmına gelip 'His/Hareket'in yanındaki üç noktaya tıklayın.

2. Açılan panelden 'GIF' seçeneğini bulun. Üzerine tıkladığınızda gündemde yer alan GIF'ler arasından seçim yapabilir ya da 'Uygulamalarda GIF ara' kısmından ne tür bir GIF kullanacağınızı belirleyebilirsiniz. Gönderinizi ekledikten sonra gönderinizin alt kısmında seçtiğiniz GIF gözükecektir.

Facebook yorumlarına nasıl GIF eklenir?

1. 'Yorum yaz...' kısmına geldikten sonra sağ köşedeki GIF seçeneğine tıklayın.

2. Açılan panelde gündemde yer alan GIF'ler arasından seçim yapabilir ya da kullanmak istediğiniz GIF'i belirlemek için ilgili kelimelerle arama yapabilirsiniz.

Facebook'ta durum ve yorumlarınızda GIF'leri nasıl kullanmanız gerektiğini sizlerle paylaştığımız yazımızın sonuna geldik. Bir sonraki kullanım rehberinde görüşmek üzere.

Kaynak : https://www.businessinsider.com/how-to-post-a-gif-on-facebook
9
5
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
9
5
1
1
0