Facebook, Eski Samsung Cihazlar İçin Bağlantı ve Uyumluluğu Sonlandırıyor

26
4
3
2
1
Facebook, Samsung'un eski model kullanıcılarını üzecek bir açıklama yaptı. Açıklamaya göre Facebook'un diğer uygulamalar ile uyumu ve telefonla olan galeri bağlantısı kesilecek.

Facebook yaptığı açıklama ile 30 Haziran'dan itibaren 2012 ve 2014 arasında kullanıcılar ile buluşan Samsung'un Android tabanlı cihazlarında yer alan takvim, galeri ve brifing eklentisine olan bağlantı ve desteğini keseceğini açıkladı. Başka bir deyişle artık adı geçen uygulamalarla, Facebook verilerine erişmek mümkün olmayacak.

Etkileneceği belirtilen işletim sistemi sürümleri arasında KitKat, Lollipop ve Marshmallow yer almakta. Olumsuz bir şekilde etkilenecek telefon modellerinin ise Galaxy S4, Galaxy Note 4 ve Galaxy Tab S olacağı ifade edildi. Siz de eski bir Samsung Android cihaz sahibi iseniz telefonunuzun, yerel uygulamaları ile Facebook arasındaki bağlantının 30 Haziran'da sona ereceğini bilmeniz gerekmekte.

Eğer siz de bu değişiklikten olumsuz etkilenen kullanıcılardan biri iseniz, Facebook galerinize, takviminize ya da diğer bilgilerinize erişmek isterseniz, bunu doğrudan Facebook ya da Facebook Lite uygulamasından veya web tarayıcısından yapmanız gerekmekte. 30 Haziran öncesi indirmiş olduğunuz verileri diğer uygulamalar ve galeride görüntüleyebileceksiniz ancak bu tarihten itibaren veri alışverişi sona erecek.

Hatırlayacağınız üzere Samsung, birkaç yıl önce Facebook'la olan uyumluluğunu kesmiş ancak Android cihazlar üzerinden bağlantı sağlamak zorunda kalmıştı. Kullanıcıları üzecek olan değişiklikten Nougat veya Oreo'lu Samsung telefon ve tabletleri etkilenmeyeceği belirtildi. Yenilikten etkilenecek olan kullanıcıların, Samsung tarafından yapılacak bir duyuru ile uyarılması beklenmektedir.

26
4
3
2
1
Emoji İle Tepki Ver
26
4
3
2
1