Karşınızda Facebook'un PC İçin Oyun Platformu: Gameroom!

1
0
0
0
0
Ve sonunda Facebook'un merakla beklenen oyun platformu görücüye çıktı.

Bir dönem hemen hemen herkesin oyun için başvurduğu Facebook, mobil oyunların adeta patlama yapması ile şöhretini kaybetmişti. Bu konuda ciddi ve sağlam bir adım atmak isteyen sosyal medya devi, bir süredir kendi oyun platformu üzerinde çalışmaktaydı.

Hatta bizler de bu haberimizde Facebook'un söz konusu oyun platformu için planladığı şeylerden bahsetmiştik. Bir süre süren sessizliğin ardından Facebook, sonunda oyun platformu Gameroom'u kullanıma sundu.

Önceki haberimizde de bahsettiğimiz gibi, Facebook'un platformunun arkasındaki güç Unity. Standart Facebook oyunlarının yanı sıra iOS ve Android için oyunların da bulunacağı platformda Unity sayesinde Steam'de görmeye alıştığımız üst seviye oyunları da barındıracak. 

Farklı kategorilerde pek çok oyunun bulunacağı platformun en büyük özelliği -ve rakiplerine göre avantajı- ise geliştiricilere açık olması Bu sayede geliştiriciler hem Facebook'un, hem de Unity'nin oyun geliştirme araçlarını kullanarak platform için 2D, 3D, VR ya da AR sınıfında, kendi oyunlarını geliştirebilecek.

Facebook, yeni platformu ile Valve'nin Steam'ine rakip olmayı amaçlıyor. Tabi şu an için bu biraz komik gelebilir zira Steam'in 125 milyon aktif kullanıcısı mevcut ve Facebook'un Gameroom'unda bulunan oyunlar, Steam oyunlarının şu an için yanına yaklaşamaz. Ancak Facebook çıtayı yükseğe koyduysa vardır bir bildiği.

Gameroom'a buradan ulaşarak bilgisayarınıza indirip kurduktan sonra Facebook hesap bilgilerinizle giriş yapabilirsiniz. Bu arada oyunları oynamadan önce indirmeniz gerekmekte (fakat boyutlar oldukça küçük o yüzden sıkıntı etmenize gerek yok).

1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0