Facebook, Gerçek Dünya İçinde Bir Sanal Dünya Yaratacak Çoklu Evren Projesi Üzerinde Çalıştıklarını Açıkladı

24
5
2
0
0
Facebook CEO'su Mark Zuckerberg, gerçek hayatı sanal gerçeklikle birleştiren bir çoklu evren projesi üzerinde çalıştıklarını açıkladı. Hayata geçirilmesinin yakın bir tarihte gerçekleşmeyeceği düşünülen proje sayesinde "Ready Player One" filmindekine benzer bir çoklu evren yaratılması planlanıyor.

Facebook CEO'su Mark Zuckerberg, geçtiğimiz günlerde, şirketinin yatırımcılarına çok umut verici bir çözümden bahsetti. Zuckerberg, şirketin kendisini bir “çoklu evren şirketi" hâline getirme girişiminde olduğunu açıkladı. Zuckerberg'in TheVerge ile yaptığı bir röportajda ortaya çıkan fikir, 'Ready Player One' gibi bilim kurgu filmlerinde görülenlere benzer sanal ortamlar oluşturmaya dayanıyor. Proje, kullanıcıların Facebook ve diğer teknoloji devleri tarafından yönlendirilen sanal bir alanda etkileşime girmesini sağlayacak.

Zuckerberg, verdiği röportajda çoklu evreni insanların toplantılar düzenleyebileceği ve başka aktiviteler gerçekleştirebileceği sanal bir ortam olarak anlattı. Bu proje, Facebook’un evrimi olarak görülebilse de şirketin bir nevi iş alanında yaptığı bir değişimden başka bir şey değil. Facebook’un İnternet’te ne kadar güçlü bir etkisi olduğunu hepimiz biliyoruz. Nüfuzunu ve gücünü böyle bir çoklu evren inşa etmek için kullanmak isteyen şirketin bu senaryoda çalışabilen bir Oculus’u da zaten var.

Microsoft, yakın zamanda benzer bir proje tanıtmıştı:

holoportation

Tabii bu projeyi düşünen ilk şirket Facebook değil; sonuncusu da olmayacağı belli. Eğer bu proje ‘elle tutulur’ bir hâl alırsa Microsoft, Apple ve Google gibi şirketler de bu tür özelliklere yanaşabilir. Microsoft, HoloLens'in bir uyarlaması olan ve kullanıcıların hologram olarak toplantı yapmasını sağlayan Holoportation adlı projesini yakın bir zamanda sergilemişti.

Facebook, çoklu evreni oluşturmak için çalışmalarını sürdürse de Zuckerberg, bu fikri gerçekleştirmeye henüz uzak olduklarını da itiraf etti. Ancak Facebook CEO’su, hedefin uzak olması hiçbir zaman ulaşılamayacağı anlamına gelmediğini de belirtiyor. 

Facebook'un bu hedefine dair somut gelişmelerden birini geçtiğimiz günlerde görmüştük. Oculus, gerçek hayatı uygulamalara yansıtabilme imkanı tanıyan, Passthrough adlı bir arayüz geliştirdiklerini kısa bir süre önce tanıtmıştı.

Kaynak : https://www.gizchina.com/2021/07/31/facebook-wants-to-create-its-own-ready-player-one-metaverse/
24
5
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
24
5
2
0
0